Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μόσχα: Πούτιν – Μακρόν πριν από τη σέντρα του τελικού του Μουντιάλ

Μόσχα: Πούτιν – Μακρόν πριν από τη σέντρα του τελικού του Μουντιάλ
πηγή Reuters

Για Ιράν, Συρία και Ουκρανία θα συζητήσουν οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, Β. Πούτιν και Ε. Μακρόν αύριο (15.07.2018) κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα, πριν τον τελικό του ρωσικού Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στους Γάλλους και τους Κροάτες.

Πηγή στο Μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσε πως η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε ο Μακρόν να καλέσει τον Πούτιν σε μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στο Μπιαρίτς, στη νότια Γαλλία, το καλοκαίρι του 2019.

Μετά τη σύνοδο της G7 στον Καναδά, ο Μακρόν είχε πει ότι θα ήθελε να καλέσει τον Πούτιν στο Μπιαρίτς, αλλά κάτι τέτοιο θα εξαρτιόταν από την εφαρμογή από τη Ρωσία της διαδικασίας που συμφωνήθηκε στο Μινσκ με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουκρανία για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η ίδια ανώτατη γαλλική πηγή πρόσθεσε πως η συζήτηση Μακρόν – Πούτιν θα είναι, επίσης, μία ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να φέρουν πιο κοντά τις θέσεις τους για την κρίση στη Συρία.

Πούτιν – Μακρόν – Τραμπ

Για το Ιράν, ο Μακρόν κάλεσε χωρίς επιτυχία τον Τραμπ νωρίτερα φέτος να μην αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία που χαλάρωσε τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα περικοπές στο πυρηνικό πρόγραμμά του.

Αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε την Παρασκευή (13.07.2018) πως ο Μακρόν αναμένεται, επίσης, να ενημερώσει τον Πούτιν για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και πως θα συζητήσουν την επικείμενη συνάντηση του Πούτιν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι την ερχόμενη Δευτέρα (16.07.2018)

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις