Κόσμος

Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Θα επιστρέψει κάθε Αμερικανός αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ το τελικό αποτέλεσμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε σε νέο διάγγελμα για την πορεία της επιχείρησης εκκένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αφγανιστάν.

Η επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ είναι μια από τις “πιο δύσκολες της ιστορίας”, δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του προς το έθνος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχεδόν 6.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν και έχουν απομακρύνει 13.000 ανθρώπους από τη χώρα από τις 14 Αυγούστου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι έχει εργαστεί για να βγουν από το Αφγανιστάν 204 Αμερικανοί δημοσιογράφοι, την ώρα που γίνονται προσπάθειες για να μάθουν πόσοι Αμερικανοί πολίτες παραμένουν στο Αφγανιστάν.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα κάθε Αμερικανός που θέλει να φύγει από το Αφγανιστάν, ωστόσο ο ίδιος δεν μπορεί να εγγυηθεί ποιο θα είναι το “τελικό αποτέλεσμα” της επιχείρησης εκκένωσης στην Καμπούλ.

Στη συνέχεια, είπε ότι δεν έχει ενδείξεις ότι Αμερικανοί πολίτες παρεμποδίζονται από τους Ταλιμπάν για να μην φτάσουν στο αεροδρόμιο. Πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά στρατεύματα για να βοηθήσουν στην επιχείρηση εκκένωσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, καθώς και ότι η επέκταση της ζώνης ασφαλείας έξω από την υφιστάμενη περιοχή περιμετρικά του αεροδρομίου μπορεί να έχει απροβλεπτες συνέπειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν στο προηγούμενο διάγγελμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πήγαν στο Αφγανιστάν πριν από 20 χρόνια με σκοπό να συλλάβουν αυτούς που επιτέθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, αλλά και για να διαβεβαιώσουν ότι η Αλ Κάιντα δε θα τη χώρα για να επιτεθεί ξανά εναντίον των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην προεδρία Τραμπ αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία – Οι έρευνες που σχεδιάζουν
Εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ισχυρότερα κοινοβουλευτικά εργαλεία για να ελέγξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου ζητάει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στο Ισραήλ χωρίς τα αραβικά κόμματα
«Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα με τους εταίρους μας και με οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας και δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Γαλλία: Στο εδώλιο οι γονείς της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη σε χαντάκι – Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα πριν από 39 χρόνια
Ένα τυχαίο εύρημα DNA, 31 χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ταυτοποίησή της και στη σύλληψη των γονιών της, που κινδυνεύουν με ισόβια
A France Police officer controls cars at a check point ahead of the G7 summit in Evian-les-Bains, France, Monday, June 15, 2026.