Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπανγκλαντές: Δεκάδες νεκροί κατά την διάρκεια των εκλογών – Θρίαμβος της κυβέρνησης

Μπανγκλαντές: Δεκάδες νεκροί κατά την διάρκεια των εκλογών – Θρίαμβος της κυβέρνησης
photo Reuters

Τουλάχιστον 17 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Μπανγκλαντές κατά την διάρκεια των εκλογών που διεξάγονται στη χώρα.

Οι συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές του Μπανγκλαντές είναι ανάμεσα στους υποστηρικτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και το κλίμα εξακολουθεί να παραμένει τεταμένο.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μπανγκλαντές, τον Σόχελ Ράνα, τα επτά από τα θύματα είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης και πέντε προέρχονται από τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό.

Ο κ. Ράνα έκανε λόγο για “περισσότερους από 20 τραυματίες” ενώ λίγο νωρίτερα η εφημερίδα Daily Star ανέφερε ότι είναι “πολλές εκατοντάδες”. Σύμφωνα με την εφημερίδα κάποια από τα θύματα δέχθηκαν πυρά από αστυνομικούς καθώς ήταν μέλη “ριζοσπαστικών δυνάμεων” που επιχείρησα να επιτεθούν σε εκλογικά τμήματα στο Μπανγκλαντές.

Όσον αφορά την εκλογική μάχη τα τοπικά μέσα μεταδίδουν πως ο συνασπισμός της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με το Channel 24 ο κυβερνητικός συνασπισμός απέσπασε περισσότερες από 151 έδρες, κατακτώντας έτσι της απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση πάντως καταγγέλλει νοθεία και μέσω του επικεφαλής της, τον 80χρονο νομικό Καμάλ Χοσάιν, ζητά νέες εκλογές υπό μια ουδέτερη κυβέρνηση.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις