Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μπανγκλαντές: Χειροπέδες στους ιδιοκτήτες του φονικού ουρανοξύστη που έγινε παρανάλωμα του πυρός!

Μπανγκλαντές: Χειροπέδες στους ιδιοκτήτες του φονικού ουρανοξύστη που έγινε παρανάλωμα του πυρός!
φωτογραφία Reuters

Δύο από τους ιδιοκτήτες του πολυώροφου κτιρίου γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η αστυνομία.

Η έλλειψη εξόδων κινδύνου στον ουρανοξύστη συνετέλεσε στον βαρύ απολογισμό του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Μπανγκλαντές.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το 22ώροφο κτίριο γραφείων FR Tower, όπου εργάζονταν εκατοντάδες άνθρωποι στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της Ντάκα, δεν διέθετε επαρκή μέτρα ασφαλείας και σε αυτό είχαν πραγματοποιηθεί παράνομα εργασίες επέκτασης.

Εβδομήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά κατά την οποία τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας υπήκοος Σρι Λάνκας, σκοτώθηκαν πέφτοντας στο κενό για να γλιτώσουν.

Click4more: Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 5 νεκροί, 60 τραυματίες από την πυρκαγιά σε ουρανοξύστη – video

Μπανγκλαντές: Διαφθορά – διαπλοκή

Ο βοηθός του επιτρόπου της αστυνομίας Άμπντουλ Μπάτεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Σ.Μ.Χ.Ι Φαρούκ και ο Τασβιρούλ Ισλάμ, ο οποίος είναι τοπικός ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εγκληματική αμέλεια και για οικοδομικές παραβάσεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα.

Δείτε σκηνές που κόβουν την ανάσα στο παρακάτω βίντεο:

Ο Μπάτεν είπε ακόμη ότι η αστυνομία αναζητεί τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που κατασκεύασε το κτίριο τη δεκαετία του ’90.

Ο Φοϊζούρ Ραχμάν, ο επικεφαλής της ομάδας ερευνητών που συστάθηκε από το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών, δήλωσε ότι οι αρχές λαμβάνουν καταθέσεις από επιζώντες προκειμένου να εντοπίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις