Κόσμος

Μπαράκ και Μισέλ τα Πρόσωπα του 2018 στις ΗΠΑ – Οι θέσεις Ντόναλντ και Μελάνια

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα είναι ο άνδρας και η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί για το 2018, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση της Gallup.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια πρώην πρώτη κυρία παραγκώνισε μια άλλη: η Μισέλ Ομπάμα έριξε από το βάθρο της τη Χίλαρι Κλίντον, μετά από 17 χρόνια “βασιλείας” της, και έγινε η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup.

Η Μισέλ δεν βρίσκεται μόνη στην κορυφή: Ο σύζυγός της, ο Μπαράκ Ομπάμα, παραμένει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά στον “θρόνο” του, μπροστά και από τον νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που, για τέταρτη χρονιά, περιορίστηκε και πάλι στη δεύτερη θέση.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργείται κάθε χρόνο από το 1946 (εκτός από το 1976). Για το 2018 ρωτήθηκαν 1.025 Αμερικανοί πολίτες, στο διάστημα από τις 3 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Η Μισέλ Ομπάμα, που αυτήν την περίοδο κάνει παγκόσμια περιοδεία για να προωθήσει τα απομνημονεύματά της, συγκέντρωσε ποσοστό 15%.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η παρουσιάστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας Όπρα Γουίνφρεϊ, με 5% ενώ την τρίτη μοιράζονται, με 4% και οι δύο, η Χίλαρι Κλίντον και η νυν πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ.

Στην πέμπτη και την έκτη θέση βρέθηκαν αντίστοιχα η βασίλισσα Ελισάβετ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Η Χίλαρι Κλίντον έχει βρεθεί στην πρώτη θέση συνολικά 22 φορές ενώ τα 17 τελευταία χρόνια επικρατούσε συνεχώς όλων των “αντιπάλων” της.

Όσον αφορά στους άνδρες, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε ποσοστό 19%, ο Τραμπ 13% και τρίτοι, με ποσοστό 2%, βρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους (υιός) και ο πάπας Φραγκίσκος.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση καλούνται να κατονομάσουν τον άνδρα και τη γυναίκα (όχι κατ’ ανάγκην Αμερικανούς) που θαυμάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού - Σε καραντίνα στο «Αττικόν» για 45 μέρες
Θα μεταφερθεί πρώτα με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και στη συνέχεια με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius με τα κρούσματα χανταϊού 10
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS