Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Μπαράζ ουκρανικών βομβαρδισμών κατά ρωσικών στόχων με έξι νεκρούς – Επιθέσεις και με drones

Μπαράζ ουκρανικών βομβαρδισμών κατά ρωσικών στόχων με έξι νεκρούς – Επιθέσεις και με drones
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μπαράζ βομβαρδισμών της Ουκρανίας κατά στόχων της Ρωσίας στην περιφέρεια του Ντόνετσκ και σε χωριό στη Ρωσία.

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε εξαιτίας σφοδρών βομβαρδισμών του πυροβολικού της Ουκρανίας στην περιφέρεια Ντόνετσκ, ανακοίνωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ο εγκατεστημένος από τη Ρωσία περιφερειάρχης της.

Στους βομβαρδισμούς στις περιοχές Κίροφ και Κουιμπουσέβσκι σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε στην περιοχή Σβέτλανταρσκ, ανέφερε ο κ. Πουσίλιν μέσω Telegram.

Η περιφέρεια Ντονέτσκ, όπως και άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, ελέγχονται εν μέρει από φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014.

Σε άλλο βομβαρδισμό που έκαναν ουκρανικές δυνάμεις σε χωριό στη Ρωσία που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Ουκρανικό πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο στο χωριό Πλέχοβο της Ρωσίας, που βρίσκεται, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο επικεφαλής των αρχών της περιφέρειας Κουρσκ, ο Ρομάν Σταραβόιτ.

Το χωριουδάκι «βομβαρδίστηκε από την Ουκρανία», ανέφερε ο περιφερειάρχης μέσω Telegram.

«Τριαντάχρονος σκοτώθηκε επιτόπου εξαιτίας τραυματισμού του από θραύσματα οβίδας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι «κατοικίες υπέστησαν ζημιές».

Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τα πλήγματα στο χωριό, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Τους τελευταίους μήνες ρωσικές περιοχές που γειτνιάζουν με την Ουκρανία γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων. Οι ρωσικές αρχές κατηγορούν δυνάμεις του Κιέβου ότι σκοτώνουν άμαχους και προκαλούν καταστροφές σε υποδομές.

Ουκρανικές επιθέσεις και με drones

Πέρα από τους βομβαρδισμούς η Ουκρανία εξαπέλυσε σήμερα (17.9.2023) επίθεση κατά της Ρωσίας και με drones.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι τις πρώτες πρωινές ώρες συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν επτά drones της Ουκρανίας, τα έξι κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Με τρεις χωριστές ανακοινώσεις του, το υπουργείο ανέφερε πως τέσσερα drones καταστράφηκαν από τις 01:45 ως τις 02:20 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας) στα ανοικτά των βορειοανατολικών και ανατολικών ακτών της χερσονήσου της Κριμαίας και άλλα δύο περί τη 01:15 ανοικτά των δυτικών ακτών της Κριμαίας.

Οι Ρώσοι δεν έκαναν λόγο για θύματα ή ζημιές.

Σε μια άλλη επίθεση σήμερα τα ξημερώματα περίπου στη 01:45 καταστράφηκε ακόμη ένα ουκρανικό drone στην περιοχή Ίστρα της περιφέρειας της Μόσχας, σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργείου Άμυνας και του δημάρχου της ρωσικής πρωτεύουσας, του Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Ο κ. Σαμπιάνιν διαβεβαίωσε ότι «σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες δεν υπήρξαν ζημιές ή θύματα» στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν συντρίμμια.

Ζημιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου

Ένα άλλο ουκρανικό drone προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη νοτιοδυτική Ρωσία νωρίς σήμερα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων η οποία στη συνέχεια κατασβήστηκε, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Δεν υπάρχουν θύματα, όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται στο σημείο των εγκαταστάσεων», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Οριόλ, ο Αντρέι Κλίτσκοφ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις