Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Μπαρούτι” ο Ερντογάν! Σκίτσο τον δείχνει να “βιάζει” το… Twitter

Ερντογάν σκίτσο twitter

Σάλο προκαλεί στην Τουρκία κι όχι μόνο το σκίτσο που δείχνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να “βιάζει” το χαρακτηριστικό μπλε πουλί του Twitter. Ήδη, ο πρόεδρος της Τουρκίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Το σκίτσο έκανε ο Ολλανδός Ρούμπεν Όπενχαϊμερ. Δείχνει τον Ερντογάν με λευκή φανέλα και εσώρουχο τη σημαία του ISIS να βιάζει το πουλί – σήμα κατατεθέν- του Twitter. Και συνοδεύεται από τη φράση «Ο Ερντογάν δεν κάνει σεξ με κατσίκες» (σ.σ. Erdogan is not a goatfucker*).

Φυσικά, από τη στιγμή που το σκίτσο “ανέβηκε” στο Twitter, κατέκλεισε τα social media και έφτασε ως την… Άγκυρα. Και ο Ερντογάν αντέδρασε όπως περίμεναν όλοι: προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Και ζητά τόσο από τον Ολλανδό καρτουνίστα όσο και από το Twitter να κατεβάσουν τη φωτογραφία καθώς τον προσβάλει.

Τόσο ο Όπενχαϊμερ όσο και το Twitter έλαβαν τη δικαστική εντολή να “κατεβάσουν” το σκίτσο.

Για την ώρα, πάντως, το σκίτσο παραμένει στον… “αέρα” του διαδικτύου.

Η “απάντηση” του Όπενχαϊμερ στον Ερντογάν

Ο Ολλανδός σκιτσογράφος όχι μόνο αρνείται να αποσύρει το σκίτσο αλλά περνά και στην… αντεπίθεση. Τη Δευτέρα, μάλιστα, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής μήνυμα: «Αυτό είναι το σκίτσο που ο Ερντογάν θέλει να εξαφανιστεί από το Twitter. Θα ήταν πολύ ανόητο αν ζητούσα να γίνει μαζική αναπαραγωγή του; Ναι ε;».

https://twitter.com/RLOppenheimer/status/942738169224626176

Δεν “κατεβαίνει” το σκίτσο – Η επιστολή από το Twitter

Σε άλλο tweet, ο Όπενχαϊμερ ανέβασε και τη δικαστική εντολή με την οποία καλείται να “κατεβάσει” το σκίτσο. Στο έγγραφο, μάλιστα, υπάρχουν τα links με τα tweets του Όπενχαϊμερ όπως επίσης και οι λογαριασμοί περίπου 80 χρηστών του Twitter που έκαναν retweet το σκίτσο!

«Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα φέτος. Και στη δικαστική εντολή για λογαριασμό του Μεγάλου γ… κατσικών φίλου μου Ερντογάν» έγραψε μεταξύ άλλων.

https://twitter.com/RLOppenheimer/status/942727591655550976

Αλλά και την επιστολή από το Twitter, στην οποία ενημερώνεται πως για την ώρα δεν υπάρχει σκέψη να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο κατά του Ολλανδού σκιτογράφου. Αλλά αυτό δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλον.

Ζητούν επίσης να τους ενημερώσει αν θα κατεβάσει το σκίτσο ή θα απαντήσει με… δική του προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ο Όπενχαϊμερ ενημέρωσε το Twitter πως δεν πρότίθεται να εξαφανίσει το σκίτσο του.

Αντίθετα από το Twitter, πέρυσι το Facebook είχε “κατεβάσει” σκίτσο του Όπενχαϊμερ γιατί παραβίαζε τις “κατευθυντήριες γραμμές” της πλατφόρμας.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τον όρο goatfucker ο Όπενχαϊμερ τον χρησιμοποιεί προφανώς ως αναφορά στον Γερμανό κωμικό Γιαν Μπέμερμαν. Είχε γράψει ποίημα στο οποίο ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε σεξουαλικές επαφές με κατσίκες. Το ποίημα είχε προκαλέσει, επίσης, την αντίδραση του Τούρκου προέδρου, που είχε κάνει μήνυση στον Γερμανό κωμικό. Η υπόθεση επέφερε τριγμούς στις γερμανο-τουρκικές σχέσεις.

Με πληροφορίες από nltimes.nl, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις