Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μπαρούτι” ο Ερντογάν με video που τον σατίριζε στη Γερμανία

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία προκάλεσε ένα video που σατίριζε τον… «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μεταδόθηκε πριν από μερικές μέρες σε εκπομπή του γερμανικού κρατικού καναλιού NDR και έκανε τον Τούρκο πρόεδρο… έξαλλο!

Το άγνωστο μέχρι τώρα περιστατικό αποκάλυψε το Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός πρέσβης στην Άγκυρα Μάρτιν Έρντμαν κλήθηκε για εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών!

Όλα έγιναν εξαιτίας ενός video που είχε διάρκεια κάτι λιγότερο από 2 λεπτά. Μεταδόθηκε στις 17 Μαρτίου από την εκπομπή Extra 3 και σατίριζε τον Ερντογάν. Ο τίτλος του video ήταν Erdowi, Erdowo, Erdogan. «Ζει σαν βασιλιάς, ο κύκνος απ’ τον Βόσπορο (…) ένας δημοσιογράφος που γράφει οτιδήποτε δεν αρέσει στον Ερντογάν, είναι ήδη από αύριο στη φυλακή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο video.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Η αποκάλυψη του διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία έρχεται ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας δημόσια επιτέθηκε σε διπλωμάτες που αποφάσισαν να παραστούν στη δίκη των δυο δημοσιογράφων που διώκονται από το καθεστώς, του Τσαν Ντουντάρ και του Ερντέμ Γκιούλ. Ο ένας από τους δυο ήταν ο Γερμανός πρέσβης και ο δεύτερος ο Βρετανός γενικός πρόξενος Λέιθ Τέρνερ.

Πηγή: Spiegel

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε