Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπελάδες για Ρέντσι! Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση οι γονείς του

Μπελάδες για Ρέντσι! Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση οι γονείς του
photo intime

Μεγάλο πλήγμα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, καθώς είδε τους γονείς του να καταδικάζονται σε φυλάκιση με αναστολή για πλαστά τιμολόγια.

Ο Τιζιάνο Ρέντσι και η Λάουρα Μποβόλι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενός χρόνου και εννιά μηνών αντίστοιχα, ύστερα από αίτημα του εισαγγελέα σε έναν δικαστή στη Φλωρεντία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Οι γονείς του πρώην πρωθυπουργού είχαν κατά το παρελθόν μια διαφημιστική εταιρεία και δικάστηκαν για δυο τιμολόγια που εκδόθηκαν για δουλειές ,που σύμφωνα με τους εισαγγελείς, δεν έγιναν ποτέ. Πάντως οι δικηγόροι της οικογένειας Ρέντσι είπαν πως θα εφεσιβάλλουν την απόφαση.

Η καταδίκη αυτή ήρθε τη χειρότερη στιγμή για τον γερουσιαστή πλέον, Ρέντσι, ο οποίος προσπαθεί να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο καθώς τον προηγούμενο μήνα αποσπάστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) για να ηγηθεί ενός νέου κόμματος, που παραμένει μέρος του κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Ρέντσι, ο οποίος ηγήθηκε από το 2014 έως το 2016 μιας κυβέρνησης του PD, είχε οργανικό ρόλο στη δημιουργία του νέου κυβερνητικού συνασπισμού, που συγκροτήθηκε τον περασμένο μήνα, αφού η ακροδεξιά Λέγκα, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, αποχώρησε από την προηγούμενη συμμαχία της με το Κίνημα 5 Αστέρων με την ελπίδα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις