Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Ο δίκαιος πόλεμος του Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς θα συνεχιστεί»

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Ο δίκαιος πόλεμος του Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς θα συνεχιστεί»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου διαμήνυσε σήμερα (9.12.2023) ότι το Ισραήλ δεν κάνει πίσω ούτε βήμα και θα συνεχίσει ακάθεκτο τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Ο «δίκαιος πόλεμος» που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ χαιρέτισε και την σημερινό βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους, παράλληλα με την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μίλησε για: «σωστή στάση που κράτησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν από την μία πλευρά την εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη να ζητούν τον τερματισμό του πολέμου, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς», δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Συνεπώς, το Ισραήλ θα συνεχίσει τον δίκαιο πόλεμο για την εξάλειψη της Χαμάς», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η Χαμάς καταρρέει, λένε οι Ισραηλινοί

Η επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Χαμάς της οποίας το «δίκτυο καταρρέει», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου του Ισραήλ, στρατηγός Χερτσί Χαλεβί,

Επίσης κάλεσε για «αύξηση της στρατιωτικής πίεσης» στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.

Περισσότεροι από 7.000 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε επίσης απόψε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ.

«Πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση», δήλωσε ο Τζάτσι Χανέγκμπι σε συνέντευξή του στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

«Ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, γιατί δεν γνωρίζουμε τα πάντα κάτω από μέρη που κατέρρευσαν, σε σήραγγες και αλλού. Αλλά αυτή είναι η συντηρητική εκτίμηση»,

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις