Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπέργκαμο: Έφτιαξαν σούπα μπορς στους Ρώσους γιατρούς για να… νιώσουν σαν στο σπίτι τους

Μπέργκαμο: Έφτιαξαν σούπα μπορς στους Ρώσους γιατρούς για να… νιώσουν σαν στο σπίτι τους
Φωτογραφία αρχείου

Σε ένα τοπικό εστιατόριο της πόλης Μπέργκαμο, στην Ιταλία, όπου Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί και εμπειρογνώμονες συνδράμουν τους Ιταλούς συναδέλφους τους και τις αρχές στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ντόπιοι μάγειρες μαγείρεψαν ρωσική σούπα μπορς, ώστε να τους δώσουν την δυνατότητα, όπως είπαν, να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Οι μάγειρες, μάλιστα, ζήτησαν εκ των προτέρων την επιείκεια των Ρώσων στρατιωτικών γιατρών στην περίπτωση που η σούπα μπορς την οποία έφτιαξαν με ρωσική συνταγή δεν είναι και τόσο πετυχημένη, γράφοντας σε μια επιγραφή που την τοποθέτησαν μπροστά από μια μεγάλη κατσαρόλα, στα ιταλικά και ρωσικά την εξής φράση: «Μπορς, Συγχωρείστε μας είναι η πρώτη φορά!».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, την 1η Απρίλιου οι Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πραγματοποίησαν πλήρη απολύμανση και υγειονομικό καθαρισμό σε τρεις οίκους ευγηρίας στις κοινότητες Μπρεμπάτε ντι Σόπρα , Πόντε Σαν Πιέτρο και Ποντίντα, στην Ιταλία. Απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παρακείμενους χώρους των ιατρικών μονάδων.

Μέχρι σήμερα οι Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί και εμπειρογνώμονες μαζί με τους Ιταλούς συναδέλφους τους, έχουν αναπτύξει δραστηριότητες σε 17 ιατρικά ιδρύματα στην επαρχία Μπέργκαμο. Στις δραστηριότητες αυτές συμμετέχουν καθημερινά κινητές μονάδες απολύμανσης του ρωσικού στρατού. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις