Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπήκε σε πιτσαρία με καραμπίνα για να ερευνήσει… θεωρίες συνωμοσίας [pics, vids]

Μπήκε σε πιτσαρία με καραμπίνα για να ερευνήσει… θεωρίες συνωμοσίας [pics, vids]

Ένα απίστευτο περιστατικό αναστάτωσε την Ουάσινγκτον. Άνδρας οπλισμένος με καραμπίνα εισέβαλε σε γνωστή πιτσαρία της πόλης γιατί πίστεψε μια ψεύτικη είδηση που είχε γίνει viral τις τελευταίες μέρες. Ο άνδρας συνελήφθη και κανείς, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε.

Η πιτσαρία Comet Ping Pong είχε βρεθεί στο στόχαστρο όταν ψευδείς ειδήσεις ανέφεραν πως λειτουργούσε ως βιτρίνα κυκλώματος κακοποίησης ανηλίκων, του οποίου ηγούνταν η… Χίλαρι Κλίντον και ο επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας Τζον Ποντέστα.

Ο 28χρονος άνδρας πίστεψε την ψευδή είδηση και το απόγευμα της Κυριακής (04.12.2016) άρπαξε μια καραμπίνα και εισέβαλε στην πιτσαρία, προκαλώντας πανικό και… συναγερμό. Ο ένοπλος ονομάζεται Έντγκαρ Μάντισον Γουέλτς και κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα. Περίπου τις 15:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, πήγε στην πιτσαρία, μπήκε μέσα και απείλησε έναν από τους υπαλλήλους με το όπλο.

Ο υπάλληλος κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει την αστυνομία. Η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο, απέκλεισε την περιοχή και 45 λεπτά μετά συνέλαβε τον δράστη. Ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να ερευνήσει ο ίδιος μια θεωρία συνωμοσίας!

Η εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας Ακίτα Μπράουν δήλωσε πως δεν υπήρξαν ούτε πυροβολισμοί, ούτε τραυματισμοί. Επικαλούμενη πάντως πηγές της αστυνομίας, η Washington Post αναφέρει ότι ο άνδρας πυροβόλησε μια ή περισσότερες φορές.

Μάρτυρας στο εστιατόριο είπε στο πρακτορείο Reuters ότι βρισκόταν εκεί με το ενός έτους παιδί του και ότι το εστιατόριο ήταν γεμάτο από οικογένειες όταν μπήκε ο ένοπλος. Δεν έγινε γνωστό εάν ο ένοπλος γνώριζε για τις αναρτήσεις στο internet περί του Κόμετ. Η αστυνομία, πάντως, διευκρίνισε ότι δεν διεξάγεται καμία έρευνα περί κακοποίησης παιδιών στο χώρο.

Ο μάρτυρας που επικαλέστηκε το Reuters βρισκόταν στο κατάστημα κατά τις 3:00 μ.μ. τοπικής ώρας (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) και πλήρωνε το λογαριασμό του όταν είδε έναν άντρα να μπαίνει στο κατάστημα. “Μας φάνηκε ότι είχε ένα μακρύ όπλο μαζί του. Σκορπίσαμε”, είπε. Η πιτσαρία άρχισε να αδειάζει και ορισμένοι από το προσωπικό επίσης έφυγαν, σύμφωνα με τον μάρτυρα.

Τον περασμένο μήνα, πολλά ειδησεογραφικά μέσα, μεταξύ των και οι εφημερίδες Washington Post και η New York Times, δημοσίευσαν άρθρα για αναρτήσεις στο διαδίκτυο οι οποίες είχαν προκαλέσει απειλές θανάτου εναντίον του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας.

Η επίθεση στο Κόμετ θεωρείται παράδειγμα του πώς οι ψεύτικες ειδήσεις οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν θεαματικά κατά την προεκλογική περίοδο επηρέασαν τη ζωή των ανθρώπων.

Η αστυνομία ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι “παρακολουθεί την κατάσταση και είναι ενήμερη γενικών απειλών που έχουν γίνει εναντίον του καταστήματος αυτού. Έχουμε εξηγήσει στο προσωπικό να ειδοποιήσει την Μητροπολιτική Αστυνομία εάν δεχθούν συγκεκριμένες απειλές ή ανησυχούν για την ασφάλειά τους”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Washington Post
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε