Κόσμος

Μπλίνκεν για Λευκορωσία: Κυνική εκμετάλλευση των μεταναστών

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Πολωνίας, Άντονι Μπλίνκεν και Ζμπίγκνιου Ράου, καταδίκασαν τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους μετανάστες η κυβέρνηση της Λευκορωσίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο εξέφρασαν υποστήριξη στην Ουκρανία απέναντι στην Ρωσία.

“Ο υπουργός  Μπλίνκεν επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την Πολωνία απέναντι στη κυνική εκμετάλλευση ευάλωτων μεταναστών από το καθεστώς του Λουκασένκο”, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

“Οι ενέργειες του καθεστώτος Λουκασένκο απειλούν τη σταθερότητα, σπέρνουν τη διαίρεση, και έχουν σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή από τις δραστηριότητες της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 3