Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

«Μπλοκάρει» η Ελισάβετ τους Χάρι, Μέγκαν και Άντριου από το βασιλικό μπαλκόνι για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

«Μπλοκάρει» η Ελισάβετ τους Χάρι, Μέγκαν και Άντριου από το βασιλικό μπαλκόνι για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις αρχές Ιουνίου -από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου- θα διοργανωθεί ένα τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων σε πανεθνικό επίπεδο για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο ή αλλιώς, το πλατινένιο ιωβηλαίο.

Σύμφωνα με τη dailymail, η βασίλισσα απαγόρευσε στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, αλλά και στον Πρίγκιπα Άντριου, να είναι στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της.

Η βασίλισσα αποφάσισε να συμπεριλάβει μόνο μέλη της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν επίσημα δημόσια καθήκοντα, όπως ο πατέρας και ο αδελφός του Χάρι, μια απόφαση που πάρθηκε «μετά από προσεκτική εξέταση», όπως ανέφεραν σήμερα το απόγευμα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού είπε: «Η Βασίλισσα αποφάσισε ότι η φετινή παραδοσιακή εμφάνιση στο μπαλκόνι την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα περιοριστεί στην Αυτή Μεγαλειότητα και σε εκείνα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που επί του παρόντος αναλαμβάνουν επίσημα δημόσια καθήκοντα για λογαριασμό της βασίλισσας».

Πρόκειται για μία απαγόρευση με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Χάρι και την Μέγκαν που παραιτήθηκαν από τη μοναρχία για μια νέα ζωή στις ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια, αλλά και για τον Άντριου, ο οποίος αποβλήθηκε από το ίδρυμα για την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης που σχετίζεται με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο εκπρόσωπος του Παλατιού πρόσθεσε ότι «τα παιδιά των Κέμπριτζ και Γουέσεξ αναμένεται επίσης να εμφανιστούν όπως και ο Σερ Τιμ Λόρενς (σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας…».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις