Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μπολσονάρο: Θα “πληρώσει” ο γιος μου αν έχει κάνει οικονομικά αδικήματα

Μπολσονάρο: Θα “πληρώσει” ο γιος μου αν έχει κάνει οικονομικά αδικήματα
photo Reuters

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο, δήλωσε σήμερα πως ο γιος του θα “πληρώσει” αν αποδειχθούν αληθινές οι κατηγορίες για οικονομικά αδικήματα.

Ο κ. Μπολσονάρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg είπε ότι “Αν κατά τύχη διέπραξε κάποιο λάθος, αν υπάρχουν αποδείξεις, ακόμη και αν λυπάμαι ως πατέρας του, θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για αυτές τις πράξεις που δεν μπορούμε να ανεχθούμε”.

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε ενώ ο Βραζιλιάνος πρόεδρος βρίσκεται στο Νταβός, για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ενώ είναι η πρώτη φορά που ο Μπολσονάρο δηλώσει πως ο γιος του, Φλάβιο, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του αν έχει κάνει οικονομικές ατασθαλίες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το τηλεοπτικό κανάλι TV Globo αποκάλυψε ότι η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (Coaf) εντόπισε 48 “ύποπτες” καταθέσεις, συνολικής αξίας 96.000 ρεάλ (περίπου 22.000 ευρώ) στο διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου 2017.

Την Κυριακή, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Φλάβιο Μπολσονάρο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες περί κατάχρησης, τονίζοντας ότι οι καταθέσεις αυτές σχετίζονταν με την αγοραπωλησία ενός διαμερίσματος, η οποία έγινε με τρόπο παντελώς διαφανή.

Η Coaf είχε ήδη αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι εντοπίστηκαν “ασυνήθιστες συναλλαγές” ύψους περίπου 270.000 ευρώ στον λογαριασμό του πρώην σοφέρ του Φλάβιο Μπολσονάρο, του Φαμπρίσιο Κεϊρόζ, που δεν συνάδουν με το εισόδημα που δήλωνε ο τελευταίος.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ο Φλάβιο Μπολσονάρο είχε προσλάβει στο πολιτικό γραφείο του μέλη της οικογένειας ενός πρώην αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο επικεφαλής μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που είχε σπείρει τον τρόμο στις φαβέλες του Ρίο ντε Ζανέιρο. Την Τρίτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος αυτού του πρώην αστυνομικού που ενδέχεται επίσης να εμπλέκεται και στη δολοφονία της δημοτικής συμβούλου Μαριέλε Φράνκο, τον Μάρτιο του 2018.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις