Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπορέλ: Η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις ανακοινώσεις Ερντογάν για την Αμμόχωστο

Μπορέλ: Η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις ανακοινώσεις Ερντογάν για την Αμμόχωστο

Την ανησυχία του σχετικά με την ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν για την Αμμόχωστο εξέφρασε ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ειδικότερα, ο κ. Μπορέλ με γραπτή ανακοίνωσή του τόνισε ότι αυτό που επείγει είναι η «οικοδόμηση εμπιστοσύνης κι όχι η δημιουργία μεγαλύτερων διχασμών».

Ο ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις σημερινές ανακοινώσεις και τις εξελίξεις σχετικά με τα Βαρώσια.

Click4more: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις κινήσεις Ερντογάν στην Αμμόχωστο – Πλήρη στήριξη σε Κύπρο

Θα προκαλέσουν μεγαλύτερες εντάσεις και ενδέχεται να περιπλέξουν τις προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Αυτό που είναι επείγον τώρα είναι η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και όχι η δημιουργία μεγαλύτερων διχασμών. Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες, όπως τόνισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1-2 Οκτωβρίου.

Η ΕΕ βρίσκεται σε στενή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και παρακολουθεί στενά την κατάσταση επί τόπου. Ο πλήρης σεβασμός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει απαραίτητος»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις