Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπόρις Τζόνσον: Δεν είναι πιθανός ένας εμπορικός πόλεμος με την Ευρωπαική Ένωση

Μπόρις Τζόνσον: Δεν είναι πιθανός ένας εμπορικός πόλεμος με την Ευρωπαική Ένωση

Ένας εμπορικός πόλεμος με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πιθανός, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ερώτηση για τα σχέδια της κυβέρνησής του να αποξηλώσει τμήματα της μετά το Brexit συμφωνίας.

Ακόμη ο Μπόρις Τζόνσον σε ερώτηση εάν η χώρα μπορεί να αντέξει έναν εμπορικό πόλεμο με την ΕΕ, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι είναι πιθανός αλλά αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι τα προβλήματα με την πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Ιρλανδία».

Στο μεταξύ ο ηγέτης του κόμματος DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, ο Τζέφρι Ντόναλντσον, δήλωσε ότι θα έχει μια «σταδιακή και επιφυλακτική προσέγγιση» στη σχεδιαζόμενη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για να παρακάμψει τμήματα της συμφωνίας για το Brexit.

«Ελπίζουμε να δούμε πρόοδο σε ένα νομοσχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα εντός ημερών και εβδομάδων, όχι μηνών. Και όσο προχωρά η νομοθεσία, θα έχουμε μια σταδιακή και επιφυλακτική προσέγγιση», δήλωσε ο Ντόναλντσον σήμερα στο Κοινοβούλιο. Ο ίδιος χαιρέτισε αρχικά τη σχεδιαζόμενη νομοθεσία, χαρακτηρίζοντάς τη «καθοριστική ενέργεια».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις