Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπόρις Τζόνσον: Νέο πάρτι από τη γυναίκα του εν μέσω lockdown

Μπόρις Τζόνσον: Νέο πάρτι από τη γυναίκα του εν μέσω lockdown

Ένα ακόμα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία έρχεται να αναστατώσει τους Βρετανούς, καθώς σύμφωνα με νέα αποκάλυψη των Sunday Times η ίδια η σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον οργάνωσε πάρτι μέσα στο διαμέρισμα της Ντάουνινγκ Στριτ την ώρα που εκατομμύρια Βρετανοί έπρεπε να ακολουθούν πιστά τους υγειονομικούς κανόνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα και λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για το parygate, κατά την περίοδο της πανδημίας η Κάρι Σίμοντς οργάνωσε ένα πάρτι έκπληξη στο πρωθυπουργικό διαμέρισμα στην Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ των γενεθλίων του Μπόρις Τζόνσον στις 19 Ιουνίου 2020.

Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το πάρτι έγινε την ίδια ημέρα με το απογευματινό μίνι πάρτι-έκπληξη που διοργάνωσε και πάλι η Σίμοντς για τον σύζυγό της στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, το μοναδικό από τα πάρτι που ερευνήθηκαν για το οποίο η Μητροπολιτική Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο στο ζεύγος Τζόνσον.

«Είμαι στο διαμέρισμα με τους γκέι»

Σύμφωνα με τους Sunday Times σύμβουλος που εργάζεται στην Ντάουνινγκ Στριτ ενημέρωσε τον προϊστάμενό του, τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σάιμον Κέις, ότι έχει στην κατοχή του μηνύματα από την Κάρι Σίμοντς που αποδεικνύουν την καταγγελλόμενη βραδινή συνάθροιση.

Δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει πως στα μηνύματα αυτά η Σίμοντς έγραφε πως είναι στο διαμέρισμα «με τους γκέι» και επισημαίνει πως η σύζυγος του πρωθυπουργούς έτσι συνηθίζει να αναφέρεται σε μια παρέα ομοφυλόφιλων συμβούλων της Ντάουνινγκ Στριτ, με τους οποίους διατηρεί στενή φιλία.

Λίγο αργότερα εικάζεται πως στο διαμέρισμα ανέβηκε και ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον.

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ήταν ρητή η απαγόρευση συναθροίσεων για λόγους εκτός εργασίας.

Ο σύμβουλος που είχε στην κατοχή του τα μηνύματα είχε ενημερώσει την Μητροπολιτική Αστυνομία και την Σου Γκρέι που έκανε τη σχετική έρευνα για τα μηνύματα, αλλά ουδέποτε του ζητήθηκε να τα παραδώσει.

Η αναπληρώτρια ηγέτιδα των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ έκανε λόγο για «μία ακόμα προσπάθεια συγκάλυψης» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες αξίζουν την αλήθεια για το λόγο που η διεξαγωγή ενός πάρτι εν μέσω lockdown στο διαμέρισμα του Πρωθυπουργού στα γενέθλιά του δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις