Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μπόρις Τζόνσον: «Βαριές κουβέντες» ακόμα και από την «ουρά» της κυβέρνησης – «Τρίζει» η καρέκλα του

Μπόρις Τζόνσον: «Βαριές κουβέντες» ακόμα και από την «ουρά» της κυβέρνησης – «Τρίζει» η καρέκλα του
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η αποστροφή των Τόρις προς το πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον, λόγω του σκανδάλου Partygate με τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown, φαίνεται να έχει φτάσει και στα κατώτερα στρώματα των κυβερνητικών στελεχών.

Ο Μπόρις Τζόνσον με τα στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ είχαν συνάντηση με πολλούς από τους ιδιαιτέρους γραμματείς, δηλαδή το χαμηλότερο στρώμα της κυβερνητικής κλίμακας, και «τα άκουσαν» για τα ξέφρενα πάρτι εν μέσω περιοριστικών μέτρων.

Μάλιστα, η Τζέιν Χαντ, βοηθός του αντίστοιχου υπουργού Επικρατείας της Βρετανίας, του είπε πως «δεν θα σε κατ@@@@@ ακόμα και αν είχες πιάσει φωτιά», σύμφωνα με τη Sunday Times ενώ ο βουλευτής των Τόρις, Πολ Χολμς, είπε ότι «θα πρέπει να κυλήσουν κεφάλια (heads must roll)» δηλαδή θα πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η συγκεκριμένη αντίδραση των βουλευτών των Τόρις και των χαμηλότερων στρωμάτων της κυβερνητικής κλίμακας υποδεικνύει ότι δεν θα μπορεί να βασιστεί στη στήριξη κανενός, σε περίπτωση που το κοινοβούλιο προχωρήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Η κυβέρνηση του Τζόνσον θα καταλήξει σε σκάνδαλο»

Περισσότερο «λάδι στη φωτιά» είπε να ρίξει και ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών, Γκόρντον Μπράουν, μιλώντας στο Sky News σήμερα Κυριακή (23.1.2022), αφού είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα καταλήξει σε σκάνδαλο.

«Δεν έχουμε απλώς το σκάνδαλο – πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερα για τα πάρτι αργότερα μέσα στην εβδομάδα – έχουμε τις συγκρούσεις συμφερόντων, έχουμε τα αμφίβολα ραντεβού, έχουμε ξένα χρήματα. Δεν νομίζω ότι θα δούμε αυτή τη διοίκηση να καταλήγει σε κάτι άλλο εκτός από σκάνδαλο», είπε ο Γκόρντον Μπράουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις