Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Μποτιλιάρισμα” πάνω από τον Ατλαντικό! Ο τυφώνας Φλόρενς φέρνει και παρέα!

“Μποτιλιάρισμα” πάνω από τον Ατλαντικό! Ο τυφώνας Φλόρενς φέρνει και παρέα!
φωτογραφία: Twitter

Τέτοιος συνωστισμός από ισχυρούς τυφώνες δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Επόμενο, λοιπόν, είναι να έχει σημάνει συναγερμός στις ανατολικές αμερικανικές ακτές στον Ατλαντικό.

Δύο ακόμη τυφώνες ακολουθούν τον Φλόρενς (195 χλμ. / ώρα) που αναμένεται να πλήξει αυτή την εβδομάδα την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Ο τυφώνας Χέλεν, του οποίου οι άνεμοι φθάνουν έως τα 165 χλμ. την ώρα, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω έως το βράδυ της Τρίτης (11.09.2018) προς τα βορειοδυτικά, πριν χάσει σταδιακά την έντασή του.

Επίσης, ο Άιζακ που θεωρείται “μικρός τυφώνας” από το NHC, με ανέμους να φθάνουν τα 120 χλμ. την ώρα και κατευθύνεται προς τις Μικρές Αντίλλες, μια περιοχή που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από τις καταστροφές που υπέστη πέρυσι από το πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Τρεις αμερικανικές Πολιτείες, η Νότια Καρολίνα, η Βόρεια Καρολίνα και η Βιρτζίνια, κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να προετοιμαστούν για την έλευση του Φλόρενς που αναβαθμίστηκε – σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του NHC, στις 19.00 ώρα Ελλάδας – στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ – Σίμπσον.

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας έδωσαν εντολή να γίνουν οι πρώτες εκκενώσεις περιοχών.

Μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2017, οι τρεις ισχυροί τυφώνες Χάρβεϊ, Ίρμα και Μαρία, προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Καραϊβική και στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ & Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων (NHC)

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις