Κόσμος

Μπουρκίνα Φάσο: Ένας Αμερικανός μεταξύ των νεκρών από τις επιθέσεις

Ένας Αμερικανός υπήκοος περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών στις επιθέσεις που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής μαχητές της Αλ Κάιντα σε ένα εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι με ανακοίνωση του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός ταυτοποιήθηκε ως ο Μάικλ Τζέμις Ρίντερινγκ, χωρίς όμως η γραπτή ανακοίνωση να παρέχει επιπλέον πληροφορίες για τα στοιχεία του. Οι επιθέσεις στη Μπουρκίνα Φάσο κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 29 ανθρώπους.

Ο Κίρμπι πρόσθεσε πως η αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Μπουρκίνα Φάσο και εργάζονται για να παρέχουν βοήθεια σε Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στη χώρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της Μπουρκίνα Φάσο, Σιμόν Καμπαορέ, ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις ανέρχεται σε 29 και σε 30 εκείνος των τραυματιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Το δίδαγμα της αρχαίας Αθήνας για τις υπερδυνάμεις του σήμερα και η επίκαιρη προειδοποίηση του Θουκυδίδη 2.400 χρόνια μετά
«Οι ισχυροί κάνουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υποφέρουν ό,τι πρέπει» - Η ιστορική φράση από τον διάλογο των Αθηναίων με τους Μηλίους το 416 π.Χ.
Πόλεμος στην Ουκρανία
Έχασε το μάτι του ο 40χρονος που μαχαιρώθηκε από τον Σομαλό στο Μπέλφαστ - Βομβαρδισμένο τοπίο η πόλη μετά τα επεισόδια
Από την Σκωτία η καταγωγή του τραυματία που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο κτίριο - Προφυλακιστέος ο Σομαλός, μετά την απολογία του
Το θύμα της επίθεσης