Κόσμος

Μύλος με το νέο αεροδρόμιο στο Βερολίνο! Κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσει

Για μια ακόμη φορά τίθεται υπό αμφισβήτηση η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Βερολίνο.

Και αυτό γιατί όπως αποκαλύπτει ο γερμανικός τύπος παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα που δεν αποκλείεται να δώσουν στο αεροδρόμιο ακόμη μια αναβολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τagesspiegel», η οποία έχει στην διάθεσή της εσωτερική έκθεση του ελεγκτή ποιότητας TÜV, στο αεροδρόμιο, το οποίο έπειτα από διαδοχικές αναβολές από το 2012 επρόκειτο να λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2020, διαπιστώνονται διαρκώς νέα προβλήματα τα οποία καθιστούν εξαιρετικά απίθανη την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Μάλιστα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ με πληροφορίες από τη Bild υπάρχει κίνδυνος να τεθεί “οριστικά νοκ άουτ”, κάτι πάντως που διαψεύδει η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Αυτή η πηγή αναφέρει πως το νέο αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά τον Οκτώβριο του επόμενου έτους. Σύμφωνα πάντως με το 61 σελίδων έγγραφο της TÜV, κάποια τμήματα τοίχων θα πρέπει ακόμη και να κατεδαφιστούν προκειμένου να διορθωθούν προβλήματα που έχουν σχέση με τα καλώδια και την πυρασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου