Κόσμος

Μύρισε… λάστιχο στη Γερμανία: 400 συλλήψεις σε διαδήλωση

Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ αριστερών διαδηλωτών και ακροδεξιών του κόμματος AfD στη Στουτγκάρδη της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις συμπλοκές που έγιναν, ενώ στην πόλη πραγματοποιείται συνέδριο του AfD. 

Περίπου 400 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί σύμφωνα με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές εμπόδισαν την πρόσβαση στους γύρω δρόμους, από το σημείο διεξαγωγής του ετήσιου συνεδρίου της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD). Η κατάληψη των δρόμων έγινε με τη χρήση λάστιχων αυτοκινήτων, αλλά και την οργάνωση ανθρώπινων αλυσίδων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το AfD έχει ταχθεί κατά της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία, ενώ οι συγκρούσεις υποδηλώνουν την ένταση που καλλιεργείται στη γερμανική κοινωνία, μετά την υποδοχή ενός εκατομμυρίου και πλέον μεταναστών και προσφύγων στη χώρα, το 2015. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Πώς οι απειλές Τραμπ και η κρίση στη Γροιλανδία άλλαξαν για πάντα το σκηνικό στην Ευρώπη – «Δεν υπάρχει επιστροφή»
Άνοιξε ο δρόμος προς την ανεξαρτητοποίηση της ΕΕ μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου - Η στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνειδητοποίησαν πως πρέπει να πορευτούν μόνοι τους, μακριά από το πλαίσιο ασφάλειας των ΗΠΑ
Ευρωπαίοι ηγέτες 7
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία – Ζητά λευκή επιταγή για στρατιωτική παρουσία με αντάλλαγμα να μην επιβάλλει δασμούς
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν την αμυντική συμφωνία με τη Δανία η οποία προβλέπει πως για κάθε αλλαγή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις, θα πρέπει να ενημερώνεται τόσο η Δανία όσο και η Γροιλανδία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
H μελανιά στο χέρι του Τραμπ