Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Μυστήριο και έρευνες για φακέλους της Europol που εξαφανίστηκαν

Μυστήριο και έρευνες για φακέλους της Europol που εξαφανίστηκαν

Η εξαφάνιση των φακέλων της Europol αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και κάποιοι από αυτούς, βρέθηκαν σε δημόσιο χώρο, στη Χάγη.

Σύμφωνα με το politico, υποτίθεται ότι οι φάκελοι ήταν κλειδωμένοι, σε μια ασφαλή αποθήκη, «βαθιά μέσα στα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη». Ωστόσο, μια σειρά από εξαιρετικά ευαίσθητα αρχεία που περιείχαν τις προσωπικές πληροφορίες κορυφαίων στελεχών, εξαφανίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Οι φάκελοι μεταξύ άλλων περιείχαν προσωπικά δεδομένα της εκτελεστικής διευθύντριας της Europol, Κάθριν Ντε Μπόλε και τριών αναπληρωτών διευθυντών. Τα στοιχεία που περιέχουν μπορούν να αφορούν την ημερομηνία γέννησης των ανθρώπων αυτών, την εκπαίδευσή τους, την οικογενειακή τους κατάσταση και πολλά άλλα…

Η Κάθριν Ντε Μπόλε σε παλαιότερη φωτογραφία – ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάποιοι από τους φακέλους αυτούς βρέθηκαν παρατημένοι σε δημόσιο χώρο της Χάγης, από έναν πολίτη που τους παρέδωσε σε αστυνομικό τμήμα.

Ακόμα παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς «εξαφανίστηκαν» οι φάκελοι, γιατί, πώς και από ποιον εκλάπησαν από την έδρα της υπηρεσίας, για τα οποία φυσικά γίνονται έρευνες.

Πάντως, μπήκε σε διαθεσιμότητα ο Μασιμιλιάνο Μπετίν, επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Europol…

 

 

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις