Site icon NewsIT

Μυστήριο με την ματαίωση επίσκεψη Ντι Μάιο στην Τουρκία

17.06.2020 | 07:57
Μυστήριο με την ματαίωση επίσκεψη Ντι Μάιο στην Τουρκία

Λίγες μέρες αφού βρέθηκε στην Αθήνα και υπέγραψε με τον Νίκο Δένδια τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ο Λουίτζι Ντι Μάιο επρόκειτο να βρεθεί στην Τουρκία. Αλλά αιφνιδιαστικά η επίσκεψή του στην Άγκυρα, δεν θα γίνει.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα (17.06.2020) στην Τουρκία και να συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αλλά σύμφωνα με ιταλικές διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη του Λουίτζι Ντι Μάιο, αναβάλλεται.

Click4more Η Τουρκία “σφυροκοπά” περιοχές του Ιράκ! Στην μάχη και καταδρομείς

Στη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 12:30 το μεσημέρι, ο Λουίτζι Ντι Μάιο θα συζητούσε διμερή θέματα, τη σχέση ΕΕ- Τουρκίας, την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και τις εξελίξεις στην Λιβύη. Επίσης είχε προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη τύπου μετά την λήξη της συνάντησής του.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της αναβολής της επίσκεψης, αλλά ιταλικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να οφείλεται σε αλλαγή του προγράμματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version