Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Να γιατί έχασε εκατομμύρια followers ο Justin Bieber

Να γιατί έχασε εκατομμύρια followers ο Justin Bieber

Μειωμένους κατά 2,6 χρήστες είδε τους followers του στο Twitter o Justin Bieber. Και δεν ήταν ο μόνος από τους celebrities που είδε σημαντική βουτιά στον αριθμό των χρηστών που τον ακολουθούν.

Το Twitter καθαρίζει τους fake λογαριασμούς, γνωστούς και ως bots, και αυτό σήμανε την απώλεια εκατομμυρίων followers για ορισμένους από τους πιο δημοφιλείς χρήστες, μεταξύ των οποίων και ο Justin Bieber.

Οι followers του Justin Bieber μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια, του Piers Morgan κατά 179.000 χιλιάδες και της Katy Perry κατά 2,8 εκατομμύρια. Από το Twitter σβήστηκαν συνολικά 7,7 εκατομμύρια χρήστες.

“Οι followers είναι ένας εμφανής αριθμός και θέλουμε όλοι να έχουν την εμπιστοσύνη πως οι αριθμοί έχουν νόημα και είναι ακριβείς” εξήγησε η Vijaya Gadde του Twitter.

Αυτοί που είδαν διαφορές στους followers τους ήταν διάσημοι και πολιτικοί. “Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ίσως είναι σκληρό για κάποιους, αλλά πιστεύουμε ότι η ακρίβεια και η διαφάνεια κάνουν το Twitter μια πιο έμπιστη υπηρεσία για δημόσια συζήτηση”.

“Η συνεχής δουλειά να βελτιώσουμε την υγεία των συζητήσεων στο Twitter καλύπτει όλες τις πτυχές της υπηρεσίας μας. Αυτό το συγκεκριμένο update επικεντρώνεται στους followers επειδή είναι ένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά της υπηρεσίας μας και συχνά συνδέεται με την αξιοπιστία του λογαριασμού” σημείωσε η Gadde.

Οι followers που έχασαν οι διάσημοι

Katy Perry: 2.8 εκατομμύρια
Justin Bieber: 2.6 εκατομμύρια
Lady Gaga: 2.5 εκατομμύρια
Taylor Swift: 2.3 εκατομμύρια
Barack Obama: 2.3 εκατομμύρια
Rihanna: 2.2 εκατομμύρια
Britney Spears: 2 εκατομμύρια
Justin Timberlake: 1.8 εκατομμύρια
Kim Kardashian: 1.7 εκατομμύρια
Oprah Winfrey: 1.4 εκατομμύρια

Ήταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο που ο ιδρυτής του Twitter Jack Dorsey ανακοίνωσε ότι θα εστιάσουν στις συζητήσεις που γίνονται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και λάνσαραν εργαλεία που υποβαθμίζουν αναρτήσεις που χαρακτηρίζονται ως ενοχλητικές αλλά δεν παραβιάζουν απαραίτητα τους όρους παροχής υπηρεσιών.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις