Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νάπολι: Και τρίτο πτώμα στα συντρίμμια! Αγνοούνται πέντε ακόμη [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι διασώστες εντόπισαν ένα τρίτο πτώμα στο κτίριο που κατέρρευσε χθες Παρασκευή στην πόλη Τόρε Ανουντσιάτα κοντά στη Νάπολη και συνεχίζουν τις έρευνες για τους υπόλοιπους πέντε αγνοούμενους, όπως ανακοίνωσε η ιταλική πυροσβεστική.

Οι νεκροί είναι ένα ζευγάρι και ο 25χρονος γιος τους, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Ένα ζευγάρι μαζί με τα ηλικίας 8 και 11 ετών παιδιά του, καθώς και μια 60χρονη που ζούσε μόνη της εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, οι γείτονες δεν άκουσαν καμία έκρηξη, μονάχα τον δυνατό κρότο της κατάρρευσης, όταν δύο από τους τέσσερις ορόφους του κτιρίου έπεσαν γύρω στις 06.30 το πρωί τοπική ώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι εμπορική αμαξοστοιχία διερχόταν από την περιοχή, με τις ραγές του σιδηροδρομικού δικτύου να εκτείνονται κατά μήκος του κτιρίου, λίγο πριν από την τραγωδία. Κάποιοι άλλοι μιλούν για εργασίες ανακαίνισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη στους κάτω ορόφους. Κανένα ωστόσο σενάριο δεν θεωρείται προς το παρόν επικρατέστερο. Η εισαγγελία της Τόρε Ανουντσιάτα ξεκίνησε έρευνα.

Περίπου 30 πυροσβέστες, δεκάδες εθελοντές της πολιτικής προστασίας, καθώς επίσης και συγγενείς των αγνοουμένων, αναζητούν ίχνη ζωής στα χαλάσματα. Οι πυροσβέστες έκαναν γνωστό ότι τρεις συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των ερευνών.

«Είναι σαφές ότι επρόκειτο για ένα κτίριο που βρισκόταν σε κακή κατάσταση» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης, Έντζο Ασκιόνε.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από το σημείο

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε