Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ναρκέμπορας και μεγάλο «αφεντικό» της Καμόρα εκδόθηκε από το Ντουμπάι στην Ιταλία

Ναρκέμπορας και μεγάλο «αφεντικό» της Καμόρα εκδόθηκε από το Ντουμπάι στην Ιταλία
Ο 47χρονος Ναπολιτάνος ναρκέμπορας Raffaele Imperiale.

Η εγκληματική «αυτοκρατορία» του ναρκέμπορα Raffaele Imperiale έχει πλέον επισήμως καταρρεύσει. Η ιστορία του Imperiale επιβεβαιώνει τις ύποπτες σχέσεις μεταξύ του εμπορίου ναρκωτικών και της κλοπής έργων τέχνης.

Ο διεθνής ναρκέμπορας και «αφεντικό» της Ναπολιτάνικης Καμόρα βρέθηκε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού υποκόσμου των ναρκωτικών, έχοντας συνάψει στενή συνεργασία με εγκληματικές οργανώσεις στην Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Θεωρούσε πως ήταν ασφαλής στο Ντουμπάι όμως έκανε λάθος. Πριν λίγες μέρες οι αρχές των ΗΑΕ τον έβαλαν σε ένα αεροπλάνο και τον έστειλαν στην Ιταλία όπου αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες. Ο ναρκέμπορας προσγειώθηκε στη Ρώμη το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2022.[1]

Ο 47χρονος ναρκέμπορας είχε συλληφθεί στο Ντουμπάι τον Αύγουστο του 2021. Εκεί ζούσε μια πολυτελή ζωή, ξόδευε 500.000 δολάρια το μήνα και έμενε σε ακριβές βίλες και δωμάτια ξενοδοχείων που κόστιζαν 1.500 δολάρια τη βραδιά. Όλο αυτό το διάστημα, το όνομά του βρισκόταν στη λίστα των Ιταλικών αρχών με τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες.

Από τη χλιδή στη φυλακή. Η προεδρική σουίτα του Burj al Arab γεμάτη χρυσά ένθετα στην οποία έμενε ο ναρκέμπορας Raffaele Imperiale τα «χρυσά χρόνια» που ζούσε ως φυγάς στο Ντουμπάι πριν τη σύλληψή του. Πηγή: STYLO24 https://www.stylo24.it/raffaele-imperiale-hotel-dubai/

Οι Ιταλικές αρχές ισχυρίζονται ότι ο Imperiale είναι ηγετικό μέλος της Καμόρα που προμήθευε με ναρκωτικά τις συμμορίες των Amato-Pagano και Di Lauro στη διαβόητη συνοικία Scambia της Νάπολης. Ωστόσο, η «καριέρα» του ξεκίνησε στην Ολλανδία τη δεκαετία του 1990 όταν ανέλαβε το καφέ Rockland στο Άμστερνταμ και άρχισε το εμπόριο κοκαΐνης με τον εγκληματία Rick van de Bunt.[2] Ο αγωγός μεταφοράς κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη έκανε τον Imperiale να κερδίζει εκατομμύρια και τον καθιέρωσε ως ένα από τους κορυφαίους ναρκέμπορους της Ευρώπης.

Οι κλεμμένοι πίνακες του Van Gogh

O Imperiale επένδυσε μέρος των χρημάτων από τα ναρκωτικά σε δύο πίνακες του Van Gogh, οι οποίοι είχαν κλαπεί το 2002 από το Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ και τους οποίους χρησιμοποιούσε ως εγγύηση κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με καρτέλ ναρκωτικών της Νότιας Αμερικής.

Οι δύο πίνακες του Van Gogh που είχε στην κατοχή του ο ναρκέμπορας Raffaele Imperiale. Φωτογραφία: MartinBailey. Πηγή: The Art Newspaper.

Η αξία τους εκτιμάται σε πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ [3] ενώ αποδείχτηκαν ένα χρήσιμο πολύτιμο αγαθό καθώς μπορούσαν εύκολα να μετακινηθούν από ένα μέρος σε άλλο. Ο Imperiale τους έκρυψε σε ένα σπίτι στο Castellammare di Stabia κοντά στη Νάπολη, όπου βρέθηκαν τελικά από τις Ιταλικές αρχές το 2016.

Ο ναρκέμπορας φέρεται να έδωσε τους πίνακες στις Ιταλικές αρχές με αντάλλαγμα μια χαμηλότερη ποινή φυλάκισης. Οι εισαγγελείς αρχικά πρότειναν να καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά ο Imperiale κατάφερε να διαπραγματευτεί μείωση 8 ετών.

Η συνεργασία με Ιρλανδούς και Μαροκινο-Ολλανδούς μαφιόζους

Συνεργάστηκε στενά με τη συμμορία του Kinahan από το Δουβλίνο. Παρευρεθείς στο γάμο του αρχιμαφιόζου Daniel Kinahan το 2017 στο 7άστερο πολυτελές ξενοδοχείο Burj al Arab ξεκίνησε στενή συνεργασία με τους Ολλανδούς μαφιόζους Ridouan Taghi και Richard Eduardo Riquelme Vega. Οι τρεις τους σχημάτισαν ένα αποτελεσματικό καρτέλ ναρκωτικών που έλεγχε το εμπόριο κοκαΐνης στην Ευρώπη. Η DEAθεωρεί την συγκεκριμένη ομάδα μεταξύ των 50 κορυφαίων καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο.

Πηγή άρθρου: https://gangstersinc.org/blog/fugitive-camorra-drug-boss-raffaele-imperiale-extradited-from-dub

[1] πηγή: Il Post https://www.ilpost.it/2022/03/27/raffaele-imperiale-estradato/

[2] πηγή: STYLO24  https://www.stylo24.it/raffaele-imperiale-hotel-dubai/

[3] πηγή:The Art Newspaper https://www.theartnewspaper.com/2021/08/27/caught-the-drug-baron-who-claims-to-have-bought-euro20m-stolen-van-gogh-paintings-for-their-artistic-value

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις