Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

NASA: Απίστευτες φωτογραφίες από το πρόγραμμα Apollo – Όταν ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι!

NASA: Απίστευτες φωτογραφίες από το πρόγραμμα Apollo – Όταν ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι!

Χιλιάδες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις επισκέψεις αστροναυτών στο φεγγάρι έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Το ίντερνετ πήρε φωτιά μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των αποστολών του Apollo μεταξύ 1969-1972.

Εκτός όμως από τον απίστευτα μεγάλο όγκο φωτογραφιών στον λογαριασμό “Project Apollo Archive” στο Flickr, είναι άκρως εντυπωσιακή η υψηλή ανάλυσή τους. Το αρχείο είναι αποτέλεσμα πολυετούς διαδικασίας, αρχής γενομένης από το 2004, όταν το Johnson Space Center άρχισε να σαρώνει ξανά τα πρωτότυπα φιλμ.

Η απίστευτη ζήτηση ήταν αυτή που ώθησε τον Kipp Teague, επικεφαλής του προγράμματος, να ανεβάσει όλο το αρχείο. Ο Kipp Teague ξεκίνησε τη συλλογή το 1991. “Πολλές φορές μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια με ρωτούσαν αν μπορώ να κάνω το αρχείο διαθέσιμο με έναν πιο φιλικό προς τον χρήστη τρόπο. Ένιωσα ότι ήταν η στιγμή να δοθούν στη δημοσιότητα σε πλήρη ανάλυση”. 

Το αρχείο, που αριθμεί περισσότερες από 8.400 φωτογραφίες, περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια των αποστολών. Έχουν αναρτηθεί σε ανάλυση 1800 dpi και έχουν ταξινομηθεί βάσει της κάμερας από την οποία τραβήχτηκαν. Όσοι τις δουν θα έχουν την αίσθηση πως βρίσκονταν και εκείνοι εκεί.

Οι φωτογραφίες από τις αποστολές Apollo εντυπωσιάζουν με την ανάλυσή τους.

Δείτε εδώ όλο το αρχείο
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε