Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

ΝΑΤΟ: Οι «στρατηλάτες» ηγέτες όπως τους «φαντάζεται» η Τεχνητή Νοημοσύνη – Πώς απεικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΑΤΟ: Οι «στρατηλάτες» ηγέτες όπως τους «φαντάζεται» η Τεχνητή Νοημοσύνη – Πώς απεικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένα ιδιαίτερο βίντεο κυκλοφορεί στο ίντερνετ και απεικονίζει την πορεία ένταξης των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, όπου με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) «φαντάζεται» πώς θα έδειχναν οι ηγέτες κάθε κράτους την εποχή της ένταξής του.

Σήμερα και αύριο (11 – 12.7.2023) πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας και εκεί βρίσκονται οι ηγέτες όλων των χωρών – μελών της Συμμαχίας, γι’ αυτό κυκλοφόρησε και το βίντεο με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Φυσικά, εκεί είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χωρίς η Ουκρανία να έχει ενταχθεί.

Στο βίντεο απεικονίζονται οι σημερινοί ηγέτες όλων των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, σαν να είναι στρατηλάτες με στολές της εποχής που το κάθε κράτος εντάχθηκε στη Συμμαχία. Προφανώς, το 1949 δεν ήταν ηγέτης της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν ούτε πρωθυπουργός της Ιταλίας η Τζόρτζια Μελόνι.

Στο βίντεο, που είναι αγνώστου δημιουργού, «παντρεύεται» το χθες με το σήμερα. Ξεκινάει με τον σημερινό γενικό γραμματέα, Γενς Στόλτενμπεργκ, και μετά εμφανίζονται μία μία οι χώρες και οι ηγέτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απεικόνιση του στρατηλάτη Κυριάκου Μητσοτάκη ,με AI.

Δείτε το βίντεο:

Στο τέλος του βίντεο, αναγνωρίζεται η «ένταξη» των Fellas, ενός ιντερνετικού κινήματος στο ΝΑΤΟ, σημειώνεται η φετινή ένταξη της Φινλανδίας ενώ αφήνει και ανοιχτή την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οι Fellas είναι μια υποτιθέμενη Συμμαχία που ξεκίνησε από το Twitter την εποχή που ξέσπασε ο πόλεμος της Ουκρανίας. Αρχικά, ήταν μια σειρά από χιουμοριστικά memes με το σκυλί ράτσας Shiba Inu, που στην ιντερνετική αργκό λέγεται fella (σ.σ. φιλαράκος), και κατέληξε να είναι έρανος για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις