Παρασκευή, 23 Φεβ.
18oC Αθήνα

Ναυάγιο στις συνομιλίες Χαμάς – Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός

Ναυάγιο στις συνομιλίες Χαμάς – Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή. Σφοδρές σήμερα οι μάχες.

Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν στη Ντόχα του Κατάρ για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ κατέρρευσαν, αναφέρει το BBC.

Το πρωί της Παρασκευής και παρά επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα οι συνομιλίες συνεχίζονταν στο παρασκήνιο σε μια προσπάθεια να υπάρξει έστω και προσωρινή παύση των μαχών.

Με τη λήξη της εκεχειρίας μάχες ξεκίνησαν με το Ισραήλ να βομβαρδίζει βορρά και νότο στο θύλακα. Στη Χαν Γιούνις σημειώθηκαν εκρήξεις ακόμη και κοντά σε καταυλισμούς όπου βρίσκεται μεγάλο μέρος των εκτοπισμένων από τη βόρεια Γάζα. Το ίδιο και στη Ράφα.

 Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε ότι τουλάχιστον 109 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μέχρι το μεσημέρι σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. 

Δυο νεκροί στο νότιο Λίβανο

Στο μεταξύ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη συνοριακή πόλη Χούλα στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al-Manar.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ και το Ισραήλ αντάλλαξαν πυρά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ νωρίτερα σήμερα μετά τη λήξη της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χεζμπολάχ είναι σύμμαχος της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις