Δευτέρα, 15 Απρ.
18oC Αθήνα

Ναύαρχος του λιβυκού στόλου: “Έχω εντολή να βυθίσω πλοία αν η Τουρκία…”

Τουρκία
Φωτογραφία από: Youtube

Στο… κόκκινο οι τόνοι στο εσωτερικό της Λιβύης μετά την υπογραφή μνημονίου ανάμεσα στην Τρίπολη και την Τουρκία.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατηγού Χαφτάρ, εμφανίζονται αποφασισμένα να μην προχωρήσει η συμφωνία.
Ο αρχηγός του λιβυκού στόλου, Φαράτζ ελ Μαχντάουϊ, δείχνει… σε άπταιστα ελληνικά τις προθέσεις του.
Εκπαιδεύτηκε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Ελλάδας και μιλά σε ελληνικά Μέσα.

Με παρέμβαση ενάντια στην Τουρκία, ο αρχηγός του λιβυκού στόλου, Φαράτζ ελ Μαχντάουϊ, που ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και διαθέτει πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, δείχνει τις διαθέσεις του.

«Έχω διαταγή, άμα έρθουν τα καράβια έρευνας των Τούρκων, θα έχω μία λύση. Να τα βουλιάξω εγώ. Έχω διαταγή από τον κύριο Χαφτάρ». Αυτό τονίζει και μάλιστα μιλώντας στα ελληνικά ο ναύαρχος, με τις εικόνες να φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας ο Alpha.

Σχολιάζοντας την παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης σημειώνει ότι ο λαός της χώρας του γνωρίζει ότι «εμείς ανήκουμε στον στρατηγό κι εμείς θα αντιδράσουμε σε σε αυτήν τη συμφωνία».

Click4more: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: “Απαράδεκτη η δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο” – “Είμαστε με την Ελλάδα”!

Αναφερόμενος στη συμφωνία Σαράτζ – Ερντογάν, ο αξιωματούχος κάνει λόγο για κακή συμφωνία, όπως την ήθελε η τουρκική πλευρά, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εκτιμά, δε, ότι η συμφωνία -που είναι «λάθος»- θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Ο ελ Μαχντάουϊ μιλά ελληνικά, καθώς είχε σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε γράψει στα ελληνικά στο προφίλ του στο Facebook: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».

Δείτε όσα είπε για την Τουρκία

Ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Να σημειωθεί πως ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), που ελέγχει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης και αντιτίθεται στην φιλοτουρκική κυβέρνηση Σάρατζμ. Όπως δεκάδες άλλοι στρατιωτικοί, επί καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι, ο Μαχντάουϊ σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων την τετραετία 1973 – 1978, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην πατρίδα του με λαμπρή καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ίδιος πραγματοποιεί συχνά επισκέψεις στη χώρα μας, αφού διατηρεί φιλίες με πολλούς Έλληνες αλλά και συμπατριώτες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα…

Πηγή: Alpha.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις