Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα αιματοχυσία στην Λωρίδα της Γάζας – 2 νεκροί Παλαιστίνιοι και δεκάδες τραυματίες

Νέα αιματοχυσία στην Λωρίδα της Γάζας – 2 νεκροί Παλαιστίνιοι και δεκάδες τραυματίες

Συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή τους Παλαιστίνιοι από Ισραηλινά πυρά, αφού και δεύτερος άνθρωπος έχασε την ζωή του, μετά τους 60 που δολοφονήθηκαν την Δευτέρα (14.05.2018), μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Σήμερα ήταν η κηδεία των δεκάδων νεκρών Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους διαμαρτυρόμενοι για την νέα Αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχε, κάνοντας την κηδεία ένα δριμύ “κατηγορώ” εναντίον του Ισραήλ αλλά και των ΗΠΑ, με μεγάλες διαδηλώσεις για ακόμα μια μέρα στην Λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική Όχθη.

Και σήμερα λοιπόν οι Ισραηλινοί δεν… τσιγκουνεύτηκαν τις σφαίρες, σκοτώνοντας 2 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας άλλους 12. Ακόμα 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Δυτική Όχθη από εισπνοή μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 45.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας τονίζουν ότι 106 κάτοικοι της Γάζας – 115 Παλαιστίνιοι – συνολικά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων στις 30 Μαρτίου για την Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής. Η πλειοψηφία των θανάτων προήλθε από ισραηλινά πυρά.

Σχεδόν 11.000 έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 3.500 από πραγματικά πυρά.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι διαψεύδουν αυτούς τους απολογισμούς.

Ένας Ισραηλινός έχει τραυματιστεί σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κανένας σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

H Λέιλα αλ Γαντούρ, τυλιγμένη με την σημαία της Παλαιστίνης

Νεκρά μικρά παιδιά

Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για τους νεκρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μικρά παιδιά.Ένα από αυτά ήταν η Λέιλα αλ Γαντούρ. Ήταν μόλις οκτώ μηνών βρέφος. Εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η μικρή Λέιλα και η οικογένειά της δεν ήταν στα επεισόδια. Ήταν μέσα σε μια σκηνή με την οικογένειά της. Άλλα στα μάτια των Ισραηλινών στρατιωτών φαίνεται πως όλοι οι Παλαιστίνοι είναι τρομοκράτες. Και γι’ αυτό, όπως καταγγέλεται, έριξαν δακρυγόνα και μέσα στις τέντες όπου βρίσκονταν οικογένειες, ιατρικό προσωπικό και τραυματίες. Και το ήξεραν πως εκεί βρίσκονταν άμαχοι. Άοπλοι. Το drone που σήκωσαν για να ρίξει δακρυγόνα στο πλήθος, έριξε και στις σκηνές αυτές. Και σκότωσε τη Λέιλα…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις