Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νέα δίκη ζητά ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ!

Ντέρεκ Σόβιν Τζορτζ Φλόιντ

Δεν έχει περάσει καλά καλά ούτε ένας μήνας από την ιστορική απόφαση της καταδίκης του Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και ο καταδικασμένος αστυνομικός ζητά νέα δίκη. Ο Σόβιν είναι ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάιο κράτησε το γόνατό του στο λαιμό του θύματος επί σχεδόν εννέα λεπτά, με αποτέλεσμα το θάνατο που σόκαρε τις ΗΠΑ και τον κόσμο.

Λίγες εβδομάδες μετά την ομόφωνη καταδίκη του, ο Ντέρεκ Σόβιν ζητά να δικαστεί ξανά για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ επικαλούμενος τη δράση ενός από τους ενόρκους, πριν καν ξεκινήσει η δίκη του.

Την Τρίτη (04.05.2021) με μια σειρά αιτήσεων που κατατέθηκαν στον δικαστή Πίτερ Κάχιλ, ο δικηγόρος του Σόβιν, Έρικ Νέλσον δήλωσε ότι ο πελάτης του στερήθηκε μιας δίκαιης δίκης.

Τζορτζ Φλόιντ

Η πλευρά του καταδικασμένου πρώην αστυνομικού υποστηρίζει πως υπάρχει κακοδικία, τόσο από την πλευρά της εισαγγελίας όσο και από τους ενόρκους.

Στις 20 Απριλίου, το 12μελες σώμα ενόρκων έκρινε τον 45χρονο πρώην αστυνομικό ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε έπειτα από τρεις εβδομάδες καταθέσεων από 45 μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων αυτόπτων μαρτύρων του φόνου του Φλόιντ, αστυνομικών και ιατρικών εμπειρογνωμόνων.

Αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες το ύψος της ποινής του. Η μέγιστη ποινή και για τις τρεις κατηγορίες φτάνει ως και τα 65 χρόνια στην φυλακή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις