Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νέα εισβολή ετοιμάζει στη Συρία ο Ερντογάν – Βάζει πόδι ανατολικά του Ευφράτη

Νέα εισβολή ετοιμάζει στη Συρία ο Ερντογάν – Βάζει πόδι ανατολικά του Ευφράτη

Η όρεξη του Ερντογάν άνοιξε μετά την επέμβαση στο Αφρίν και τώρα ετοιμάζεται να βάλει πόδι και ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ετοιμάζει νέα εισβολή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα αναλάβει δράση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στην Συρία, ενώ θα επιβάλλει ζώνες ασφάλειας, όπως έπραξε και στα βορειοδυτικά της Συρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα “Hurriyet. Ουσιαστικά ο ¨σουλτάνος” δημιουργεί κλίμα για μια νέα εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη Συρία.
“Με την βοήθεια του Θεού, κατά την προσεχή περίοδο θα αυξήσουμε τον αριθμό των ζωνών ασφάλειας στην Συρία, συμπεριλαμβάνοντας και την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική σελίδα της “Hurriyet,” επικαλούμενη δηλώσεις του Ερντογάν στην διάρκεια επίσκεψης του, στη Νέα Υόρκη.
Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει εισβολή για να πάρει τον έλεγχο του Αφρίν από τους Κούρδους του YPG τους οποίους και θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση όπως και το PKK.
Ως τώρα η Τουρκία αναφερόταν μονάχα σε “ζώνες ασφαλείας” μόνο ανατολικά του Ευφράτη ποταμού στη Συρία. Τώρα βάζει στο στόχαστρο και τις περιοχές ελέγχου των Κούρδων στα ανατολικά του ποταμού.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις