Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα εκτόξευση κρουσμάτων στην Τουρκία – «Γονατίζει» η Κωνσταντινούπολη, έρχονται νέα μέτρα

αστυνομικοί στην Τουρκία

Νέα εκτόξευση στα κρούσματα καταγράφει (επισήμως) η Τουρκία. Επίκεντρο του δεύτερου κύματος η Κωνσταντινούπολη.

Με πολλούς να πιστεύουν πως η Τουρκία «κρύβει» κρούσματα, την Παρασκευή (23.10.2020) ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά ανακοίνωσε εκτόξευση κρουσμάτων κορονοϊού.

Είναι η συνέχεια της αύξησης του αριθμού των περιστατικών που είχε καταγραφεί στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το 40% των κρουσμάτων εντοπίζεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου τα περιστατικά είναι πενταπλάσια από ό,τι στην Άγκυρα. Ο Κοτσά είπε πως οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη, εκτός των περιπτώσεων ανάγκης.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν χθες (22.10.2020) επισήμως 2.102 νέα κρούσματα της επιδημίας, εννοώντας ως κρούσματα τους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει συμπτώματα, τον μεγαλύτερο αριθμό από τον περασμένο Μάιο, όταν η Άγκυρα επέβαλε σειρά περιοριστικών μέτρων. Ο αριθμός των θανάτων έφτασε χθες τους 9.584, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Δεδομένων των φημών ότι η κυβέρνηση Ερντογάν “κρύβει” κρούσματα, ο ιατρικός σύλλογος της Τουρκίας και η αντιπολίτευση επέκριναν την κυβέρνηση για την απόφαση να δημοσιεύει μόνο τον αριθμό των νοσούντων της Covid-19 αποκρύπτοντας την πραγματική κλίμακα της επιδημίας.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι οι αρχές σχεδιάζουν την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, όπως εντολή παραμονής στο σπίτι για τους νεότερους και τους ηλικιωμένους, την εφαρμογή lockdown για το σαββατοκύριακο, αλλά θα αποφευχθούν μέτρα που θα πλήξουν την οικονομική ανάκαμψη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις