Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα επίθεση αυτοκτονίας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αφγανιστάν!

Νέα επίθεση αυτοκτονίας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αφγανιστάν!
photo epa

Συνεχίζονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν ενόψει των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 20 Οκτωβρίου.

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό έρχεται να αμαυρώσει την προεκλογική περίοδο στο Αφγανιστάν καθώς τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα, όταν εξερράγη μία βόμβα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην επαρχία Ταχάρ του βόρειου Αφγανιστάν.

Μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στην περιφέρεια Ρουστάκ στο Αφγανιστάν, ενώ ήταν σε εξέλιξη η προεκλογική συγκέντρωση της Ναζίφα Γιουσούφι Μπεκ, η οποία δεν τραυματίστηκε, ενόψει των επικείμενων εκλογών για την Κάτω Βουλή (Ουολέσι Τζιργκά).

Οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποίησει του Αφγανούς να μην συμμετάσχουν σε αυτήν την εκλογική διαδικασία. Πριν από τέσσερις ημέρες, ένας άλλος υποψήφιος, ο Σάλεχ Μοχάμαντ Ασικζάι, και οκτώ υποστηρικτές του σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν ενώ την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε παρόμοια επίθεση στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 20 Οκτωβρίου.

Από τις αρχές Ιουλίου, τουλάχιστον οκτώ υποψήφιοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις εξτρεμιστών σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις