Κόσμος

Νεα επίθεση στη Νιγηρία με 3 νεκρούς

Ένας καμικάζι έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε μια χριστιανική εκκλησία της πόλης Τζος στην κεντρική Νιγηρία, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, δήλωσε ένας πιστός.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας. Ο δράστης οδηγώντας το αυτοκίνητο παραβίασε την πόρτα και εισβάλλοντας στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας, ανατινάχτηκε. Τρεις πιστοί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Μαρκ Λίπντο, της Εκκλησίας του Χριστού της Νιγηρίας.

Η εκκλησία ακόμη σιγοκαίει, ενώ ένα μέρος της έχει καταστραφεί.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες, συνεχίζοντας την εκστρατεία της βίας κατά της κυβέρνησης.

Η Μπόκο Χαμάρ που επιδιώκει την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου (σαρία) στη Νιγηρία, χρησιμοποιεί όλο και πιο εξελιγμένες μεθόδους στις αιματηρές επιθέσεις που εξαπολύει τους τελευταίους έξι μήνες και έχει εντάξει στους στόχους της εκτός από την αστυνομία, κι άλλα όργανα εξουσίας και Χριστιανούς.

Διαβάστε

Νέες επιθέσεις στη Νιγηρία με 19 νεκρούς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Μπορεί να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε και τότε το Ιράν δεν υπάρχει πλέον
Η νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον του δεξαμενόπλοιου M/T Kiku, το οποίο κινούνταν στα Στενά του Ορμούζ
Ντόναλντ Τραμπ