Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα φρικαλεότητα από τζιχαντιστές – Αποκεφάλισαν τρία αδέλφια

Νέα φρικαλεότητα από τζιχαντιστές – Αποκεφάλισαν τρία αδέλφια

Νέο χτύπημα από το ISIS στο Αφγανιστάν με θύματα τρία αδέλφια.

Ένοπλοι από το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισαν τρεις αδελφούς, όλοι τους προερχόμενοι από τον ιατρικό κλάδο, στην ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, την Νανγκαρχάρ, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.

Ο Αταουλάχ Κογιάνι, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, του κυριότερου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι οι αδελφοί αποκεφαλίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη συνοικία Τσαπαρχάρ.

Ο μεγαλύτερος από τους αδελφούς, ο 27χρονος Νισάρ Ταρελιουάλ, ήταν γιατρός σε ιδιωτική κλινική, ο μεσαίος αδελφός, ο 24χρονος Ναγίμ, ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού και ο μικρότερος, ο 19χρονος Αμπντούλ Ουαχάμπ ήταν φοιτητής Ιατρικής.

Ο Κογιάνι είπε ότι ο πατέρας των θυμάτων, ο οποίος ήταν γιατρός, αποκεφαλίστηκε τον περασμένο χρόνο από το Ισλαμικό Κράτος.

Και απαγωγή αγροτών από το Ισλαμικό Κράτος

Σε ένα διαφορετικό περιστατικό, το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε 11 αγρότες στη συνοικία Ροντάτ της επαρχίας Νανγκαρχάρ, παρότι αργότερα απελευθέρωσε δύο από αυτούς. Η οργάνωση πάντως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για κανένα από τα δύο περιστατικά.

Η Νανγκαρχάρ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν, έχει γίνει προπύργιο του ΙΚ, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο επικίνδυνες ένοπλες οργανώσεις από τότε που εμφανίστηκε περίπου στις αρχές του 2015.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις