Κόσμος

Νέα κατάσχεση – ρεκόρ κρυπτονομισμάτων ύψους 408 εκατ. δολαρίων!

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση-ρεκόρ κρυπτονομισμάτων συνολικού ύψους 294 εκατ. λιρών (408 εκατ. δολαρίων)!

Η κατάσχεση – μαμούθ έγινε στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος αφού συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος στράφηκαν στα κρυπτονομίσματα για να νομιμοποιήσουν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάσχεσε 180 εκατ. λίρες αδιευκρίνιστου κρυπτονομίσματος ενώ έχουν περάσει λιγότερες από τρεις εβδομάδες ύστερα από την κατάσχεση 114 εκατ. λιρών στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος.

«Ενώ τα μετρητά παραμένουν ο βασιλιάς στον κόσμο του εγκλήματος, καθώς εξελίσσονται οι ψηφιακές πλατφόρμες βλέπουμε ολοένα και πιο πολλούς οργανωμένους εγκληματίες να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Γκράχαμ ΜακΝάλτι.

«Η σημερινή κατάσχεση είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο σε αυτή την έρευνα, που θα συνεχιστεί για μήνες καθώς πλησιάζουμε σε αυτούς που είναι στο επίκεντρο αυτής της ύποπτης επιχείρησης για ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε ο αξιωματικός Τζο Ράιαν.

Καθώς τα κρυπτονομίσματα είναι κυρίως ανώνυμα και εύκολα στη χρήση τους, κάποιες από τις μεγαλύτερες οργανωμένες εγκληματικές ομάδες στρέφονται σε αυτά ως μέσο για να ξεπλύνουν χρήμα και να μείνουν ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία, τις φορολογικές αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας