Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Νέα πρόκληση Ερντογάν από την Κύπρο: Δε μιλάμε για Βορρά και Νότο αλλά για Τουρκοκυπριακό κράτος

Νέα πρόκληση Ερντογάν από την Κύπρο: Δε μιλάμε για Βορρά και Νότο αλλά για Τουρκοκυπριακό κράτος

Για διχοτόμηση της Κύπρου μίλησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το sigmalive της Κύπρου, αμέσως μετά την πρωινή προσευχή σε τζαμί της κατεχόμενης Λευκωσίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: «Πλέον δεν θέλουμε να λέμε «Βορράς – Νότος, πλέον λέμε “Τουρκοκυπριακό” (κράτος). Έτσι πλέον το βλέπουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Αζερμπαϊτζάν να αναγνωρίσει επίσημα το ψευδοκράτος: «Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός επ’ αυτού. Το συζητάμε συνεχώς με τον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγεφ (σ.σ. πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν)»

Την ίδια ώρα, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει κι ένας άλλος λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα. Θα γιορτάσουμε την 47η επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΤΔΒΚ. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία για διπλή γιορτή. Όπως γνωρίζετε, έχουμε μαζικά εγκαίνια σήμερα».

Αντιδράσεις τουρκικής αντιπολίτευσης

Έντονη είναι η κριτική της αντιπολίτευσης στην Τουρκία για την κατασκευή νέου προεδρικού μεγάρου, κοινοβουλίου και εθνικού κήπου στα Κατεχόμενα.

Εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) τόνισε ότι «ο Τ/Κ λαός δεν έχει ανάγκη από παλάτια, αλλά από ευημερούσα οικονομία», ενώ αντίστοιχα εκπρόσωπος του ακροδεξιού Καλού Κόμματος (İYİ) αναρωτήθηκε αν «το καλό νέο ήταν να πνιγεί στο μπετόν η Λευκωσία;».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις