Κόσμος

Νέα τουρκική πρόκληση: «Η Ελλάδα να σταματήσει την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν σταματούν οι προκλήσεις της Τουρκίας με το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας μετά τη συνεδρίασή του να τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Το συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (01.12.2022) ανέφερε ότι δόθηκε μήνυμα στην Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα τις δραστηριότητες που αφορούν στη στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας  πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είχε διάρκεια πάνω από τρεις ώρες.

 

Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK-KCK-PYD-YPG και DAESH και ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα. 

Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση ανεκτό ότι οι δυνάμεις ασφαλείας μας, οι οποίες έχουν υιοθετήσει την αρχή της δράσης με απόλυτη αφοσίωση στο εθνικό και διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημόσια συνείδηση ​​στον ηρωικό αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας, δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση ανεκτές από αυτούς τους κύκλους που καταφεύγουν σε ψέματα και συκοφαντίες για να δώσουν περιθώριο στις αυτονομιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν πληγεί σκληρά»

Στην συνέχεια αναφέρει πως «τονίστηκε έντονα ότι αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τη συμφιλιωτική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και τις προτάσεις διαλόγου με προσανατολισμό στη λύση, να βάλει αμέσως τέλος στις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες αναφορικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό στα νησιά, που διέπονται από μη στρατιωτικό καθεστώς».

Ακόμα, προσθέτει ότι «εκφράσαμε ικανοποίηση για την αποδοχή της ΤΔΒΚ ως παρατηρητή στο TDT (σ.σ.  Οργανισμό Τουρκικών Κρατών) και δηλώσαμε ότι αναμένουμε παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που καλώδιο παιχνιδιού σπάει – Δύο τραυματίες
Στα πλάνα φαίνεται η καμπίνα του παιχνιδιού να είναι στον αέρα όταν ξαφνικά πέφτει με δύναμη στο έδαφος, καθώς ένα από τα καλώδια που το συγκρατούσαν φαίνεται να σπάει απότομα
Λούνα Παρκ
Φρίκη στις ΗΠΑ: Πατέρας δολοφόνησε τη σύζυγο και τα έξι παιδιά τους – Έβαλε φωτιά στο σπίτι, έκαψε τα κατοικίδια και αυτοκτόνησε
Οι πολίτες της κοινότητας ειδοποίησαν τις αρχές για έντονη μυρωδιά καπνού, κατά την κατάσβεση οι πυροσβέστες εντόπισαν τις σορούς του ζευγαριού και των παιδιών ηλικίας από 5 έως 15 ετών
Μέλη της κοινότητας συγκεντρώνονται στο Duncan Woods στο Grand Haven του Μίσιγκαν, για να θρηνήσουν και να τιμήσουν οκτώ μέλη μιας τοπικής οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους σε μια τραγωδία που συγκλόνισε την κοινότητα