Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέα τουρκική προβοκάτσια με… μαρτυρία καπετάνιου: “Πυροβόλησαν και μας αναγκάσαν να μπούμε σε ελληνικά ύδατα”

Νέα τουρκική προβοκάτσια με… μαρτυρία καπετάνιου: “Πυροβόλησαν και μας αναγκάσαν να μπούμε σε ελληνικά ύδατα”
Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία με νέα προβοκάτσια. Μόλις λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, για τις “ελληνικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο”, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ… ανακάλυψαν περιστατικό κοντά στη Σύμη με την ελληνική ακτοφυλακή να παρενοχλεί τουρκικό σκάφος. 

Την “είδηση” είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα της εφημερίδας “Sozcu”, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Ωστόσο, αναπαρήχθη εκτενώς λίγες ώρες μετά την ομιλία του Ακάρ, με τα τουρκικά ΜΜΕ να σχολιάζουν πως ο υπουργός Άμυνας έδωσε σκληρή απάντηση στην Ελλάδα. 

Click4more: Θράσος Ακάρ: Οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια

Μάλιστα, φιλοξενούν και τη μαρτυρία του καπετάνιου του σκάφους. Πρόκειται για τον 35χρονο Φερχάτ Κοράι, πατέρα ενός παιδιού. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε το σκάφος του δύο φορές. Η πρώτη ήταν κοντά στην Κω. “Πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα και μας ανάγκασαν να μπούμε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, παρόλο που βρισκόμασταν στα τουρκικά. Αντιληφθήκαμε ότι χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες και καταφράψαμε το περιστατικό με κινητό. Συνεχίσαμε την πορεία μας προς το λιμάνι της Datça. Η δεύτερη παρενόχληση ήταν κοντά στη Σύμη. Δύο πλαστικές σφαίρες ‘βρήκαν’ το σκάφος μας. Ειδοποίησα το λιμενικό μέσω ασυρμάτου και τηλεφωνικά. Με ρώτησαν το όνομά μουκαι αν τραυματίστηκα. Ήμασταν δύο άτομα στο σκάφος. Μπαίνοντας στο λιμάνι της Datça, ενημερώσαμε την Ακτοφυλακή. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Ακολούθησε έλεγχος στο σκάφος”, δήλωσε ο Φερχάτ Κοράι.

Με πληροφορίες από Sozcu, Milliyet, CNN Turk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις