Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Νέα Υόρκη: Άνδρας πήδηξε στην πισίνα στο μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου και συνελήφθη

Νέα Υόρκη: Άνδρας πήδηξε στην πισίνα στο μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου και συνελήφθη

Αναστάτωση επικράτησε την περασμένη Δευτέρα (9.10.2023) στη Νέα Υόρκη, όταν ένας άνδρας πήδηξε μέσα στη μια από τις δύο πισίνες στο μνημείο για τους νεκρούς της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε περίπου στις 13:30 (ώρα ΗΠΑ Ανατολικής Ακτής, 20:30 ώρα Ελλάδας) όταν η αστυνομία της Νέας Υόρκης έσπευσε στη βόρεια πισίνα στο μνημείο για τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου στο Μανχάταν για να βρει τον 33χρονο μέσα σε αυτή.

Σύμφωνα με το NBC, μια ομάδα ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κατάφερε να βοηθήσει τον άνδρα και να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, καθώς ο 33χρονος τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι του και στην πλάτη του. 

Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, φαίνεται ο άνδρας να… μπουσουλάει μέσα στην πισίνα και να πέφτει μέσα στο βαθύτερο σημείο της, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κηλίδα αίματος. Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν απειλήθηκε η ζωή του.

Δείτε το βίντεο:

Αξιωματούχοι των Αρχών δήλωσαν ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες αλλά και ότι πρόκειται για ένα «συναισθηματικά διαταραγμένο άτομο». 

Λίγη ώρα μετά, σεκιουριτάδες έβαλαν αλυσίδες προκειμένου να μην πηδήξει άλλος άνθρωπος σε μια από τις δυο πισίνες του μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το μνημείο με τις πισίνες

Στο σημείο που κάποτε στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, έχουν δημιουργηθεί δύο πισίνες συμβολικού χαρακτήρα για τους σχεδόν 3.000 νεκρούς από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Γύρω από αυτές, έχουν χαραχτεί τα ονόματα των νεκρών ενώ το νερό – που συμβολίζει τη ζωή – χάνεται στο έδαφος και αναδύεται ξανά σαν ένα αέναο συντριβάνι, το οποίο συμβολίζει ότι η ελπίδα και η ζωή δεν χάνεται ποτέ.

Όσοι επισκέπτες πάνε στο μνημείο, μπορεί να παρατηρήσουν ότι σε μερικά ονόματα υπάρχουν τοποθετημένα λευκά τριαντάφυλλα. Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος έχει γενέθλια τη συγκεκριμένη ημέρα και είναι ένας τρόπος τιμής και μνήμης για τους νεκρούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις