Κόσμος

Νέα Υόρκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στο Μπρονξ – Ένοικοι κρέμονταν από τα παράθυρα

Οι αρχές κάνουν λόγο για θύματα και τραυματίες, ενώ οι διασώστες έδωσαν μάχη με τον χρόνο για τον απεγκλωβισμό δεκάδων ενοίκων

Σκηνές τρόμου εκτυλίσσονται στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, όπου μεγάλη φωτιά έχει τυλίξει στις φλόγες πολυώροφη πολυκατοικία.

Η φωτιά στην πολυκατοικία στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης έχει εξαπλωθεί ραγδαία στους πάνω ορόφους. Η πυρκαγιά προκλήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από έκρηξη που πιθανότατα συνδέεται με διαρροή υγραερίου.

Οι αρχές κάνουν λόγο για θύματα και τραυματίες, ενώ οι διασώστες έδωσαν μάχη με τον χρόνο για τον απεγκλωβισμό δεκάδων ενοίκων. Παρότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από πολύωρη προσπάθεια, οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που παρέμεναν παγιδευμένοι.

Αμερικανικά μέσα περιγράφουν συγκλονιστικές εικόνες, με κατοίκους να προσπαθούν να σωθούν βγαίνοντας στα παράθυρα, μακριά από τον καπνό και τις φλόγες. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα.

 

Η πυροσβεστική, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λόγω που έντονου καπνού και των φόβων για την αντοχή του κτιρίου, ανέπτυξε κλίμακες και ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να προσεγγίσει όσους είχαν εγκλωβιστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ: Καρατομήσεις κορυφής και νευρικότητα στο στρατόπεδο του Τραμπ εν μέσω πολέμου στο Ιράν
Ο Τραμπ απέλυσε την υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι και ο Χέγκσεθ ζήτησε από αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού των ΗΠΑ Ράντι Τζορτζ να παραιτηθεί άμεσα
Ο Τραμπ με την Παμ Μπόντι
Ροζ σκάνδαλο στην κυβέρνηση Μελόνι: Η παρουσιάστρια Κλαούντια Κόντε αποκάλυψε τη σχέση της με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι
Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια τόνισε ότι «δεν μπορεί να αρνηθεί» - Η αποκάλυψη μετατραπεί σε πολιτικό ζήτημα για την ιταλίδα πρωθυπουργό Μελόνι
Η 34χρονη Κλαούντια Κόντε