Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέα Υόρκη: Συνελήφθησαν αδέλφια ομογενείς που είχαν οπλοστάσιο – Αντιμετωπίζουν 130 κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν «wannabe αναρχικούς»

Νέα Υόρκη: Συνελήφθησαν αδέλφια ομογενείς που είχαν οπλοστάσιο – Αντιμετωπίζουν 130 κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν «wannabe αναρχικούς»
Φωτογραφία Queens DA

Δύο αδέρφια ομογενείς από την Αστόρια της Νέας Υόρκης συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή και άλλες 130 κατηγορίες, καθώς στο σπίτι του ενός βρέθηκαν όπλα, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί αλλά και μια λίστα «ανθρώπινων θυσιών», η οποία περιείχε ονόματα πολιτικών, δικαστών και άλλων διασημοτήτων.

Η Μελίντα Κατζ, Γενική Εισαγγελέας του Κουίνς, της περιφέρειας της Νέας Υόρκης που ανήκει η Αστόρια, ανακοίνωσε ότι οι Αρχές συνέλαβαν τους Έλληνες ομογενείς Ανδρέα και Άγγελο Χατζηαγγελή, ηλικίας 39 και 51 ετών αντίστοιχα, επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν αρκετά πολεμοφόδια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για «καταστροφικά πλήγματα».

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών ο καθένας, εφόσον καταδικαστούν.

Η New York Post τους χαρακτηρίζει «wannabe αναρχικούς», καθώς στη λίστα των «ανθρώπινων θυσιών» βρέθηκαν ανησυχητικά μηνύματα, όπως «εξαφανίστε τα καθάρματα», «εξαφανίστε τη γη» ενώ έγραφαν ότι οι… θυσίες «επιτρέπονταν μόνο αν αφορούσαν διεφθαρμένους βιαστές, παιδεραστές, δολοφόνους, πολιτικούς, δικαστές».

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες ζωές σώσαμε αλλά είμαστε σίγουροι για ένα πράγμα, πως αυτά τα όπλα δεν θα προκαλέσουν κακό», είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της η Γενική Εισαγγελέας του Κουίνς, Μελίντα Κατζ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο διαμέρισμα που ζούσαν τα δύο αδέρφια, βρέθηκαν 8 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 2 γεμάτες καραμπίνες AR-15 και 2 ημιαυτόματα περίστροφα των 9 χιλιοστών, 600 σφαίρες και 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα. Εντοπίστηκε, επίσης, ένας εκτυπωτής 3D για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν θα ανιχνεύονται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις