Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν έξι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ

Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν έξι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ
Φωτογραφία Reuters

Τα πτώματα έξι θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ (Λευκή Νήσος) της Νέας Ζηλανδίας, ανασύρθηκαν χάρη σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

«Ανακτήθηκαν (…) τα πτώματα από το νησί Γουάιτ» και «βρίσκονται πάνω στο (πλοίο) HMNZS Wellington», δήλωσε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της αστυνομίας.

Η «Λευκή Νήσος», γνωστή και ως Ουακαάρι στους αυτόχθονες πληθυσμούς των Μαορί, βρίσκεται περίπου 48χλμ. από τη βορειοανατολική ακτή του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της χώρας και υψώνεται στα 321 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ωστόσο περίπου το 70% αυτού είναι υποβρύχιο, και μετρά πάνω από 150.000 χρόνια δραστηριότητας.
Σύμφωνα με το SkyNews, η νήσος ανακαλύφθηκε από τον Βρετανό εξερευνητή, Κάπτεν Τζέιμς Κούκ, το 1769 και πήρε το όνομά της από τα άσπρα σύννεφα καπνού και ατμού που αναδύονταν από αυτή.
Λόγω της ευκολίας πρόσβασης και της συχνής ηφαιστειακής δραστηριότητας, οι τουρίστες συρρέουν στο νησί, με τους επισκέπτες να προσεγγίζουν τους 10.000 κάθε χρόνο. Μέχρι την έκρηξη της Δευτέρας, οι άνθρωποι μπορούσαν να περπατήσουν πάνω στον τεράστιο κρατήρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις