Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Η συναυλία του Έλτον Τζον ακυρώθηκε λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων

Νέα Ζηλανδία: Η συναυλία του Έλτον Τζον ακυρώθηκε λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ υποχρεώνοντας τους διοργανωτές να ακυρώσουν την προγραμματισμένη συναυλία του Έλτον Τζον.

Η συναυλία του Έλτον Τζον στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και την οποία θα παρακολουθούσαν περίπου 40.000 θεατές επίσης ματαιώθηκε.

“Δεδομένων των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε η συναυλία. Η διοργανώτρια ομάδα μας εργάζεται ώστε να αλλάξει το δρομολόγιο των λεωφορείων που θα χρησιμοποιούνταν ειδικά για τη συναυλία και να βοηθήσει να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους (όσοι είχαν εισιτήριο)…το συντομότερο δυνατό”, ανέφερε σε ανακοίνωση στο Twitter η εταιρεία δημόσιων μεταφορών της πόλης.

Πτήσεις προς το Όκλαντ καθυστέρησαν ή αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών του Όκλαντ ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ότι τα βόρεια, τα βορειοδυτικά και τα δυτικά τμήματα της πόλης επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες και ότι οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν.

Η υπηρεσία συμβούλευσε τους κατοίκους στις περιοχές που είναι πιο ευάλωτες να προετοιμαστούν για εκκενώσεις.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυροσβέστες, αστυνομικούς και στρατιώτες να απομακρύνουν με ασφάλεια εγκλωβισμένους σε πλημμυρισμένα σπίτια χρησιμοποιώντας σκοινιά και σωστικές λέμβους.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τον αριθμό των απεγκλωβισμένων.

Από τις πλημμύρες αποκλείστηκαν κεντρικοί δρόμοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων στους αυτοκινητοδρόμους.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις