Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία – Κορονοϊός: Έρχεται «μέρα εμβολιασμού» με αριθμό ρεκόρ 100.000 δόσεων

Νέα Ζηλανδία – Κορονοϊός: Έρχεται «μέρα εμβολιασμού» με αριθμό ρεκόρ 100.000 δόσεων

Τον δρόμο για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού «δείχνει» η Νέα Ζηλανδία, καθώς έχει οργανώσει μέρα μαζικού εμβολιασμού όπου αναμένεται να διατεθούν 100.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, στις 16 Οκτωβρίου η χώρα αναμένεται «να σηκώσει μανίκια».

Την ανακοίνωση έκανε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, καθώς η ίδια επιδιώκει να επιταχύνει τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού πριν από τη χαλάρωση των περιορισμών στο Όκλαντ. Η Άρντερν ενθάρρυνε τον πληθυσμό της χώρας με ηλικία άνω των 12 ετών «να σηκώσει τα μανίκια για τη Νέα Ζηλανδία και να μας κάνει (μία από) τις πιο εμβολιασμένες και έτσι πιο προστατευμένες χώρες στον κόσμο».

Περίπου 2,44 εκατομμύρια άνθρωποι ή ποσοστό 58% του πληθυσμού άνω των δώδεκα ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τώρα. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας σταματήσει, παρά μόνο άνθρωποι που (δεν) εμφανίζονται» για να εμβολιαστούν, δήλωσε η Άρντερν στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των ΜΜΕ στο Ουέλινγκτον.

Η Νέα Ζηλανδία, η οποία παρέμεινε ελεύθερη από τον κορονοϊό για το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας, μέχρι το ξέσπασμα της μετάλλαξης Δέλτα στα μέσα Αυγούστου, έχει αναφέρει συνολικά 4.345 κρούσματα μόλυνσης και 28 θανάτους.

Σήμερα, αναφέρθηκαν 43 νέα κρούσματα της COVID-19 τοπικής μετάδοσης, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στη μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, σε σύγκριση με τα 35 κρούσματα που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα.

Οι 1,7 εκατ. κάτοικοι του Όκλαντ εισήλθαν σε λοκντάουν στα μέσα Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του ξεσπάσματος της παραλλαγής Δέλτα. Μερικοί από τους περιορισμούς χαλάρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας των οικογενειών να συναντήσουν αγαπημένα πρόσωπα σε εξωτερικούς χώρους, με όριο τα δέκα άτομα, όπως επίσης επιτράπηκε η πρόσβαση σε ακτές και πάρκα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις