Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Κορονοϊός… ξανά μετά από μέρες

Νέα Ζηλανδία

Οι αρχές στην Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τρία κρούσματα μετάδοσης του κορονοϊού, το ένα από τα οποία οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση.

Η Νέα Ζηλανδία είχε αρκετές ημέρες να καταγράψει περίπτωση μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα.

Ο άνθρωπος που μολύνθηκε εγχωρίως είναι λιμενεργάτης ο οποίος είχε εργαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Όκλαντ και στο Ταρανάκι. Το πώς ακριβώς μολύνθηκε ερευνάται ακόμη.

Ο επικεφαλής των νεοζηλανδικών υπηρεσιών υγείας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η περίπτωση αυτή εντοπίστηκε νωρίς και ο κίνδυνος διασποράς «περιορίστηκε γρήγορα».

Δεν ανησυχούν στην Νέα Ζηλανδία

Η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Αρντέρν δήλωσε κατά τη διάρκεια χωριστής συνέντευξης Τύπου ότι επί του παρόντος, δεν κρίνει πως υπάρχει ανάγκη να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, μετά τον εντοπισμό του κρούσματος εντόπιας μετάδοσης.

Η Αρντέρν, το Εργατικό Κόμμα της οποίας κατήγαγε θριαμβευτική νίκη στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Σάββατο στη χώρα, οδεύοντας να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, δήλωσε ακόμη ότι θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση μέσα στις επόμενες δύο ως τρεις εβδομάδες. Απέφυγε να σχολιάσει το σενάριο συμμαχίας με τους Πράσινους, κάτι που μάλλον αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση.

Η 40χρονη επικεφαλής των Εργατικών, η οποία πιστώνεται ότι διαχειρίστηκε με επαρκή τρόπο ιστορικές προκλήσεις — τη χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε ποτέ στη Νέα Ζηλανδία, την πολύνεκρη ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί Γουάιτ, τη σοβαρότερη οικονομική κρίση της τελευταίας 30ετίας και την υγειονομική κρίση του κορονοϊού — έχει πλέον μπροστά της τον αντίκτυπο που θα έχει η πανδημία στην οικονομία, την μεγάλη αύξηση του δημόσιου χρέους, την επιδεινούμενη οικιστική κρίση και το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών στη χώρα της. Η Αρντέρν, που έγινε στα 37 της χρόνια η νεότερη αρχηγός κυβέρνησης στον κόσμο, κατά ορισμένους αναλυτές καλείται πλέον να δείξει ότι μπορεί να κάνει περισσότερα από το να διαχειρίζεται κρίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις